Komentáře pod livestreamem jsou jako mumraj davu v klubu, říkají THE WILD ROOTS

Vydáno: 08.04.2020 10:30 - Czech Blade

Západočeské trio THE WILD ROOTS míří se svým dřevním rock’n‘rollem na scénu karanténních online přenosů. Ve čtvrtek 9. dubna od 20:00 bude jejich živý koncert z teplického hudebního klubu KNAK streamován na sociálních sítích.
THE WILD ROOTS mísí prvky blues, rock’n’rollu a rocku. Trojhlasé vokální linky stojí na nástrojové sestavě bicích zpěváka a bubeníka Krakena, elektrické kytary Johnnyho a baskytary Alice. Kapela z Lázní Kynžvart se nad principem streamovaných koncertů zamýšlí po svém. „Online koncerty jsou ve spoustě ohledech stejný jako koncerty v klubu. Komentáře pod vysíláním představují šumící dav návštěvníků, halekující na kapelu evergreeny jako „hobluuuj” nebo „je-ště-jednu!”. Tancovat, pařit a odvázat se můžou diváci v obýváku dokonce víc, protože je nikdo nevidí. Ten skvělej pocit živého koncertu chceme lidem poskytnout,” filosofuje zpívající bubeník Kraken.

Tato forma koncertů tak podle THE WILD ROOTS plní funkci společenských akcí, díky nimž se lidé potkávají - i když jen v komentářích a během společného sledování přenosu. Teplický klub KNAK využil zázemí svého studia a od 29. března každý den přenáší živé koncerty na sociální sítě pod hlavičkou KnakTV Live Stream. „Projekt přináší umělcům možnost vydělat si nějakou kačku v nelehké době. Kapely mohou uvádět číslo svého účtu jako takový virtuální klobouk na příspěvky,” vysvětluje majitel klubu Petr Samek.

Živý přenos naleznete ve čtvrtek na facebookových stránkách klubu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení