RAVENLAW - Soundcheck není kapela?

Vydáno: 29.04.2020 10:35 - Czech Blade

Medouchu, vaše začátky byly věru celkem krušné, neodradily vás nesnáze při rozjezdu kapely, jako například mizerné návštěvy?
Je to pořád těžký, doteď si vybavuju jeden koncert na Slovensku, kam přišel jenom zvukař. Co máš pak dělat? Není odkud brát energii, stojíš jako pecka, nevíš, pro koho hraješ, máš pocit, že co děláš, je úplně zbytečný, veřejná zkouška. Jediný, kvůli čemu to pak za to stojí, je samotný tourování, hodiny na dálnici v dodávce, pivní zastávky na benzínkách, bizarní historky během pokoncertních pitek, znáš to. Nechci, aby to vyznělo, že si stěžuju, z velký části je to naše chyba, protože propagaci moc nedáváme, ale zároveň už není ta doba, že by se lidi sebrali a naslepo zašli na neznámou kapelu. Každopádně jsou dny, kdy pochybuješ, jestli to má cenu. Pak ale přijde koncík, kterej to všechno zase zvrátí, stačí, aby bylo aspoň trochu lidí, aby šli dopředu a pařili, vyřvali si přídavek a necouvli, když jim máváš před hlavou motorovkou.., a najednou seš si zas jistej, že to dělat musíš, a ten pocit ti vydrží měsíce. Cesta do německýho Dorsheimu byla přesně tohle. Nijak zvlášť narváno, ale fantastická odezva, skvělý lidi, spousta piva zadarmo, chcíplej startér, rozjíždění dodávky z kopce a následná oslava, když chytla, tankování s nastartovaným motorem, pořadatel balící nám trávu, protože to nikdo v kapele neumí, pořvávání oplzlostí na německou zpěvačku, ze který se vyklubala Češka, co celou dobu rozuměla, málem prošvihlý vystoupení, když jsme nepochopili, že „Umbau“ a „Soundcheck“ na rozvrhu nejsou kapely, co hrajou před náma… prostě tour. A celou tu dobu jsi s klukama z kapely, s kterýma by ses vydal klidně do Mordoru nebo i dál, do Brna. Ne, neodradilo nás to.

Tématy vašich textů jsou dle vašich slov staré zapomenuté videohry, sci-fi knížky a filmy. A co takhle nějaké příběhy ze života?
Jojo, anebo taky o lásce a trápení, o vztazích na pracovišti, o zahraniční politice a problémech ekologie třetího světa…, v tomhle jsem za jedno s Joey DeMaiem z MANOWAR - když máš k těmhle věcem co říct, tak to řekni, jinak drž hubu a zpívej o dracích, Valhalle a krvi panen. Nechci psát texty, který by mě samotnýho nebavilo číst. Vyrůstal jsem u her jako Doom, Heretic, Diablo, System Shock apod. a v textech se do tohohle období moc rád vracím, spoustu těch věcí vytvořili kluci, co vyrostli na heavy metalu a my tím takhle parádně uzavřeme kruh. Víš, o čem je Heretic? Z toho námětu metal teče jako láva z očí železnýho Liche, co dostal zásah krystalem z elfí hole… mám chuť si to zas zahrát. Oficiální webové stránky společnosti Slotica Casino poskytují elektronické herní služby a jsou oficiálně licencovány společností Atlantic Management B.V. Hráči mají k dispozici moderní hernu s mnoha funkcemi. Na své si zde přijdou milovníci výherních automatů i sportovní nadšenci. Velkorysé propagační nabídky činí pobyt hostů zajímavějším a nezapomenutelnějším. Mnoho online platforem je přeplněno množstvím zbytečných informací a extrémně efektním designem.

Jak jste daleko s přípravou druhého řadového alba?
Zbývá napsat jeden song a jeden dodělat. Pak se zamknout do zkušebny, všechno nacvičit, a na podzim jedeme do studia nahrávat. Album se bude jmenovat „For the Sign of Trident Crossed“ a bude to koncepční deska, kde všechny songy tvoří příběh z jedné staré zapomenuté videohry. A fanouškům slibujem, že si dáme zvlášť pozor, abychom se v textu vyhnuli jakémukoliv příběhu ze života. (smích)

Diskografie:
2010 - Torturer's Chamber (demo)
2014 - King Imperial

Vznik: 2010
Místo: Hořovice
Styl: power metal
Zajímavost: Popravy plyšáků motorovkou

Sestava:
Hříbek - kytara, zpěv
Jarda - kytara, zpěv
Robo - basa, zpěv
Medouch - klávesy, zpěv
Haďo - bicí

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení