POWER 5 vydávají v reedici první album Progres time

Vydáno: 20.05.2020 05:00 - Czech Blade

POWER 5_cd Progres TimeValašská heavy metalová formace POWER 5 vydává v digitální reedici své první album "Progres time". To vyšlo v roce 1997 v době, kdy se skupina přetvářela ze skupiny hrající převzaté skladby na skupinu koncertní. A přestože v repertoáru měla hlavně hard and heavy skladby světových interpretů, jejií první kroky vedly do prog/heavy rockových vod. Silně progresivně laděné album bylo zjevením nejen pro jejich fanoušky, ale také pro novináře a hudební publicisty.

„V době vydání jsme byli silně ovlivnění skupinami Queensryche, Rush či Dream Theater a to se na albu hodně projevilo. Ale i přes určitou komplikovanost se třeba otvírák "Hvězdná brána" stala na dlouhou dobu jedním z taháků našich živých vystoupení" říká jeden ze zakládajících členů POWER 5 zpěvák Olin Škrabal.

Digitální reedice CD "Progres Time" je k dispozici zdarma na YouTube profilu skupiny. Reedice má formu streamu a všechny skladby jsou zveřejněny formou lyric videa. Desku lze poslouchat také na Spotify a dalších streamovacích službách. Fanoušci, kteří chtějí skupinu podpořit a chtějí skladby vlastnit, si mohou desku Progres time koupit v MP3 shopu na Bandcampu. Kdo má zájem se o albu dozvědět víc historických informací, může sledovat FB skupiny, kde budou vycházet vzpomínky ke vzniku alba, nebo některých skladeb. V digitální reedici vyjdou postupně další alba skupiny POWER 5.

POWER 5 - "Progres Time" stream link:
YouTube
Spotify
Bamdcamp

Facebook POWER 5

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení