Jihlavští PARRICIDE připomněli reedici svých alb novým videoklipem

Vydáno: 22.06.2020 05:38 - Czech Blade

Je to už poměrně dávno, kdy vystoupilo z jihlavských katakomb na světlo boží deathmetalové komando PARRICIDE, a stejně tak je to dávno, kdy se 'nadobro' uložilo k věčnému spánku. Před dvěma lety se ale připomněli světu reedicí dvou prvních řadových alb "The Threnody For The Tortured" (1997) a "Incidents In The Extinct Spot" (1999). Reedice vyšla pod hlavičkou Pařátu a Sanity Productions.

A právě druhou zmiňovanou desku připomněli i letos prostřednictvím videoklipu "Ineradicable". O jeho zpracování se postarali Radim Grímsvötn a Sane Machane, a autoři k samotnému zpracování uvádějí: „Jedná se o alternativní dystopický pohled cizince, který uvízl v několika časových rovinách na cestě domů..." Text není ale nutné brát až tak doslova, důležité je se ponořit do samotné atmosféry videoklipu, což jde ruku v ruce i s hudební stránkou. Parricide se vždy snažili prezentovat 'svůj' death metal dosti neortodoxně, a hledali tak nové progresivní cestičky, které mohly být pro klasické deathers snad až 'nepřijatelné', jak ostatně napovídá i název aktuálního klipu.

PARRICIDE - Ineradicable
Nový videoklip byl opatřen i remasterovaným zvukem, který má na svědomí vyhlášené studio Hacienda Miloše 'Dodo' Doležala. Možná i proto zde vyniká jakási nadčasovost hudby samotných PARRICIDE, a kdo ví, třeba to definitivní uložení k ledu nemusí být až tak definitivní. Comebacky i po delší době jsou dnes docela v trendu, takže můžou třeba překvapit právě i PARRICIDE

Facebook PARRICIDE

Autor: Jiří Olszar

Původně zveřejněno na ROCKSHOCK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení