Holčičí nářez v Chapeau Rouge! - 14.11.2014, Praha (Chapeau Rouge) - PENNY DREADFUL, THE AGONY, SOUR BITCH, BRAIN´S ALL GONE

Vydáno: 25.11.2014 00:00 - Michaela Petrošová

Foto: Michaela Petrošová.

Kompletní fotoreport naleznete zde.

,,Hey Jaku, tak voňavou backstage jsem ještě nezažil.“

,,Jo jo, samý ženský.“

Tak takhle nějak začal koncert v podzemí pražského klubu Chapeau Rouge. Na jedné stagi se za jeden večer vystřídaly čtyři kapely plné slečen ze dvou zemí.

Musím na sebe prozradit, že jsem měla trochu obavy z akce plné sexy dam na pódiu a se spoustou mužů v hledišti, ale byla jsem mile překvapena. Holky byly naprosto v pohodě a pánové pod nimi byli gentlemani, přestože dokázali vytvořit pěkný kotel. 

První vystupující kapela PENNY DREADFUL to měla trochu těžší, jelikož se diváci teprve rozkoukávali. Na druhou stranu svým punk-rockem vytvořila pěkný úvod a připravila všechny na další kapely. Zpěvačka Theresa byla snaživá a bylo vidět, že si vystoupení užívá. Zbytek členů bohužel vypadal, že je koncert moc nezajímá. Chyběly jim emoce, které by publiku dali a vtáhli je tak více do děje. V zádi klubu byla hudba chytlavá díky přejemné barvě hlasu a bicím, bohužel např. takový doprovodný zpěv nebyl vůbec slyšet. Nicméně nakonec první posluchači přišli blíže a holky sklidily hezký potlesk.

3870

Jako druhé se přišly předvést hard-rockové THE AGONY. Tyhle holky ihned věděly, kde mají svá místa a všem daly od začátku do konce kvalitní nářez energie. Bylo vidět, že je to baví a bubenice si to fakt užívala. Ze začátku proběhla dolaďující zvuková vsuvka, která měla za následek trochu vyšší hlasitost, ale bylo to snesitelné. Zpěvačka Nikola odváděla pěknou komunikaci s diváky, kteří od ní na oplátku také dostali potlesk. Tahle kapelka je pěkně sehraná a podařilo se jí vytvořit moc dobrou atmosféru.

3871

Charismatické a rock´n´rollové SOUR BITCH byly milou perličkou večera. Pěkným a sympatickým holkám v šatičkách se lehce podařil udělat řádný kotel (přesto zdvořilý), přičemž diváci tleskali až na konci malého klubu. Melodický hlas zpěvačky Renaty byl díky srozumitelné angličtině chytlavý a zpěvný. Lucie, jejímž nástrojem je basová kytara, dobře využívala svůj potenciál; stejně jako Eva za bicími, která ostatní kvalitně držela. Musím uznat, že tyhle holky jsou si dobře vědomy svých kvalit.

3872

Závěr dne patřil punk-rockové kapele BRAIN´S ALL GONE, která jako jediná přijela ze zahraničí. Konkrétně z Polska, z Krakowa. Ženské trio působilo melodicky a jednoduše, přičemž jsem po dlouhé době viděla v rukou zpěvačky držet basovou kytaru. Roztomilé holky komunikovaly s publikem anglicky; bohužel to zpěvačce ve vyšších tónech trochu ujíždělo. Něžná, růžovovlasá bubenice se potýkala s technickými problémy a projevily se i drobné nedostatky v organizaci v momentě, kdy se na pódiu začali pohybovat cizí lidé.

Shrnuto podtrženo, večer to byl příjemný se vším všudy, s tím, že prvním posluchačům mohly dámské kapely splývat.

3873

 

PENNY DREADFUL

Sestava:

Theresa - zpěv, Ellie - kytara, Alex – basová kytara, Deny - bicí

Web:

http://bandzone.cz/pennydreadful

THE AGONY

Diskografie:

2013 EP Loud And Furious

Sestava:

Nikola Kandoussi – zpěv/kytara, Kejtý Skejtý – basová kytara/vokál, Terka Pšenčíková – sólová kytara, Martina Balcarová – bicí

Web:

http://bandzone.cz/theagony

SOUR BITCH

Diskografie:

2010 Demo Live fast, die pretty

2011 Play loud, sing proud

2012 EP You can´t change us

Sestava:

Renata Schnabelová – zpěv/kytara, Tamara Brejšová – kytara, Lucie Hadová – basová kytara, Eva Flídrová – bicí

Web:
http://bandzone.cz/bitchestpritch

BRAIN´S ALL GONE

Diskografie:

2013 EP Outcast of Society

Sestava:

Aleksandra Jakubus – zpěv/basová kytara, Weronika Jasiówka – bicí, Marta Majkalska – kytara

Web:

https://www.facebook.com/brainsallgoneofficiall

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení