Konání punkového Fest Pod Parou potvrzeno

Vydáno: 22.07.2020 10:30 - Martin Knap

Navzdory nejistotám kolem koronavirové krize se letošní ročník Pod Parou Festu, který se koná v areálu letiště Marchanice u Vyškova, bude konat. Festival se bude pořádat bez původně avizovaných zahraničních hvězd DEAD KENNEDYS, GBH či DOOM, pořadatelé potvrdili náhradní účinkující z řad domácích punk, hardcore a ska kapel.
O patálích, které předcházely letošnímu konání festivalu, a o tom, co od osmnáctého ročníku festivalu návštěvníci můžou čekat, pořadatelé napsali:

"Před dvěma týdny jsme vás požádali o názor a o pomoc s rozhodnutím, zda i přes všechny komplikace a omezení s krizí Covid-19 letošní ročník festivalu uspořádat. Diskuze na sociálních sítích byly opravdu bouřlivé a upřímně jsme museli zamáčknout slzu díky vašim slovům neskutečné podpory. Opravdu jsme to nečekali a velmi si toho vážíme. Vaše reakce nás nakoply vybičovat se k dalšímu úsilí a padlo definitivní rozhodnutí. Fest Pod Parou 2020 proběhne v ohlášeném termínu 13.8.-15.8.2020! Velmi se omlouváme, že jsme vás museli tak dlouho držet v nejistotě. Bohužel se jedná o velmi složitou situaci s příliš vysokými náklady a jakákoliv neuváženost by se festivalu mohla velmi vymstít.
Celý festival bude skrz vystupující soubory velmi netradiční. Jak jsme již avizovali, přišli jsme o všechny headlinery a téměř o celou zahraniční scénu. V podstatě se dá říci, že pokud FPP toto zemětřesení přežije, takto raritní sestavu už na „Podpáře“ pravděpodobně nikdy neuvidíme. Až na výjimky uslyšíme z pódia především češtinu či slovenštinu. Snažili jsme se z naší scény oslovit a vybrat ty nejlepší party, co si za těchto ztížených corona podmínek vůbec můžeme dovolit a které se nějakým způsobem dotýkají svou tvorbou našich žánrů nebo mají punkrockové kořeny. Není to vůbec jednoduché v tak krátkém čase cokoliv dojednat a „zachránit“ program, ale udělali jsme maximum, co vůbec lze a co umíme.
Diskuze na sociálních sítích je jedna věc a realita potom ta druhá. Věříme, že i přes neúčast zámořských kapel nám zachováte svou přízeň a skutečně dorazíte, aby festival přežil i tyto těžké chvíle. Nebudeme chodit kolem horké kaše, na účasti každého z vás teď bude záležet daleko více než kdy jindy. Je totiž takřka jisté, že se dotkneme až samého dna a celá věc bude velmi nákladná, a to jak po stránce finanční, organizační, tak i duševní."

Facebook Pod Parou Fest

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení