Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Energie pro kulturu zavítá do šesti měst

Energie pro kulturu zavítá do šesti měst

Vydáno: 28.07.2020 07:32 v sekci Aktuality - Jan Moravec

Hudebně divadelní festival na podporu regionální kultury a gastro služeb odstartuje poslední červencový týden a bude putovat až do poloviny září.


Putovní festival Energie pro kulturu bude po dvanáct letních večerů postupně navštěvovat šest měst celé České republiky. Nabídne divadlo, špičkovou akrobacii, mnohé hudební hvězdy na pódiu a nekonečně hvězd nad hlavou, a to vše pro diváky zdarma.

Umělecká scéna šesti měst zažije vždy ve čtvrtek a v pátek divadelní a artistická představení a koncerty pod širým nebem. Energie pro kulturu proteče křížem krážem celou republikou, od 30. července v Kadani, přes Třebíč, Hradec Králové, České Budějovice, Ostravu až po Liberec, kde se 11.9.2020 zastaví.

V každém městě vyroste mobilní stage pro třista lidí. Ta bude ve čtvrtek patřit akrobacii a divadlu a v pátek hudbě. Stálými vystupujícími festivalu budou novocirkusáci Cirk La Putyka a kapela KAŠPÁREK V ROHLÍKU. Tyto dva soubory mohou vidět návštěvníci v každé ze zastávek festivalu.

Čtvrteční program se bude věnovat divadlu a akrobatickému umění. Divadelní odpoledne vždy zahájí místní herecký soubor a následovat bude představení DYNAMO KABARET v podání Cirk La Putyka, které vzniklo exkluzivně pro tento festival. Soubor Cirk La Putyka připravil i odpolední akrobatické workshopy pro děti do 15 let. Vystoupí divadelní soubory Naoko, Tři grácie, Divadlo tří, Baumann&Henderson, Aréna a Herecké studio divadla F.X.Šaldy.

Páteční program bude zahajovat KAŠPÁREK V ROHLÍKU, následovat bude hudební host, spjatý s místem konání a poté zahraje hlavní hvězda programu.

Štafetový kolík hlavní hudební hvězdy festivalu si budou předávat Aneta Langerová, MIG 21, Anna K, Meky Žbirka a finišovat budou TATA BOJS. Dále zahrají Hotpants, Kucharski, Vesna, Deaf Heart, David Stypka a Jakub Děkan.

Pojízdné pódium poslouží i jako galerie. Na vnějších stěnách hlediště budou k vidění fotografie Milana Bureše a Milana Jaroše s názvem “Život za koronaviru” a obrázky ilustrátorů “Umění za koronaviru” pořízené a nakreslené v době nouzového stavu.

Nebude chybět ani zóna s občerstvením, kde v několika stáncích dostanou prostor nabídnout své virem pozastavené služby místí kavárníci a restauratéři.  

Putovní festival Energie pro kulturu spojil síly s Nadací ČEZ a na místě konání bude v relax zóně ČEZ možnost vyšlapat na kole podporu pro lokální neziskovou organizaci.

Vstupné je zdarma.

www.energieprokulturu.cz

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále