Smells Like $, říkají DEAF HEART

Vydáno: 13.08.2020 06:21 - Czech Blade

Nový singl skupiny DEAF HEART nese název "Smells Like $" a definuje charakter kapely, v jejíž tvorbě nechybí cynismus a rocková arogance.
V čele DEAF HEART stojí Thomas Lichtag (ex-Airfare) s osobitým hlasem a sebejistým nadhledem, přináší renesanci rock’n’rollu a „kytarovku“, která české scéně chyběla. Skupina se na hudební scéně uvedla loni debutovým singlem "Blood", jež bodoval v Music Chart Evropy 2. Nyní přichází s novinkou "Smells Like $“ a vertikálním surovým videoklipem, za nímž stojí Michal Havlíček.

Vertikální pojetí kompozice obrazu videoklipu není v České republice příliš obvyklá technika, dnešní doba sociálních sítí si ji však žádá. „Nápad na videoklip přišel spontánně. Song je takovej pochodující a tak to přímo vybízelo natočit ho někde syrově na ulici. No a nejbizarnější ulice je Koněvka u nás na Žižkově, kde každý den procházíme a zažili jsme tu už hodně zvláštních situací. Zaujala nás myšlenka vertikálního videa, hned jsme se shodli na tom, že to bude cool. Nejspíš jsme první kapelou v ČR, která má vertikální videoklip,“ říká kytarista a spoluzakladatel DEAF HEART Michael Vácha, který zároveň stojí za scénářem videa.

Klip diváky provede po pražském Žižkově a zavede do mnohdy málo známých zákoutí, objevuje se v něm také řada přátel kapely v podivně typických žižkovských situacích.

„Smells Like $" vznikl asi během dvaceti minut po propařenym víkendu, kdy jsme měli jen tvořit. Je o tom, jak nás už nebaví věčně řešit prachy. Nakonec je to ale jeden z našich nejoblíbenějších songů,“ komentuje frontman Thomas.

Základy songu se natáčely ve studiu Svárov pod dohledem Lukáše Martínka a Yardy Helešice. O finální produkci se pak postaral Lukáš Chromek. Skupina pracuje na nové tvorbě a do konce roku se chystá vydat své debutové album.

DEAF HEART - Smells Like Cash
Facebook DEAF HEART


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení