CREEPS - Na cestě k novému albu

Vydáno: 08.09.2020 06:13 - Czech Blade

Brněnská formace se loni probudila po letech spánku znovu k životu a pustila se do psaní nových skladeb. Singlem po singlu se chce prokousat k navazující řadové desce. Za kapelu odpovídal bubeník Michal Vašín.
Na začátku června jste vydali nový singl a videoklip ke skladbě „She's totally down“. Jaké jsou doposud reakce, které se k vám dostávají?
Reakce jsou pozitivní, už proto, že je to po dlouhé době náš nový počin. Je to první singl a jedná se o lyric video. Plnohodnotný klip budeme natáčet k singlu druhému, který by měl do konce roku vyjít. Fanoušci byli zvědaví na nový zvuk kapely v nové sestavě.
Máte za sebou účast na celosvětově distribuované kompilaci Freddie Mercury Tribute. Jak jste se vlastně na prestižní výběrové album dostali?
Popravdě album nakonec nevyšlo, ale ta kompilace byla zatím jedna z největších met, kterých jsme dosáhli. Díky portálu MySpace nás tehdy oslovila britská básnířka, která na tu kompilaci všechny básně napsala. Náš úkol byl složit hudbu na jednu z jejích básní. My jsme si nakonec song „Sometimes Death Is Too Substantial“ umístili na naše druhé album „Forgotten desire“.

Jak v současnosti vypadá sestava CREEPS?
Z původní sestavy jsme zůstali zakládající členové Marek a Michal – zpěv a bicí. Loni se k nám připojil Mira Toner s kytarou a momentálně jsme ve fázi hledání ideálního člena na post basáka.

Od vydání posledního alba CREEPS uběhlo deset let. Máte v plánu vydat další počin?
Rozhodli jsme se, že půjdeme cestou postupného vydávání singlů a až nastane čas, hodí se toho víc do kupy a vydá se kompletní album.

Jakým způsobem se ve vašich očích žánrově kapela mění? Dochází k progresu výsledného zvuku?
Kapela se mění s každým příchodem a odchodem nových členů. Žánrově už nejsme v dnešní době takoví, jací jsme byli s výraznými zvuky kláves. Přitvrdili jsme a momentálně jsme asi zvukově a stylově tam, kde se cítíme dobře. A od lidí máme pozitivní reakce na náš hudební vývoj.

CREEPS - She's totally down
Vznik: 2004
Místo: Brno
Styl: rock/metal
Zajímavost: Kapela dlouhodobě stojí na dvou zakládajících členech.

Diskografie:
2006 - Destiny
2008 - Forgotten desire
2010 - *delete as appropriate

Sestava:
Marek Sedláček – zpěv, kytara
Michal Vašín – bicí, perkuse
Míra Toner – kytara

Facebook CREEPS


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení