Singl Cizinec jako předzvěst chystaného alba brněnských MMNK na labelu Kabinet Records

Vydáno: 21.09.2020 10:16 - Czech Blade

Po vydání první placky kapely "Bare Escape" v lednu 2020 Kabinet Records rozšiřuje své distro. V říjnu chystá vydání nových desek kapel SCIENCE KILLER a METRONOME BLUES. Novinkou je také singl mladé nadějné kapely MMNK s názvem "Cizinec", který digitálně vyšel 17.9. 2020 i s videoklipem.

MMNK je brněnská kapela, která vznikla v roce 2019. Všichni členové se tehdy znali už delší dobu a často spolu účinkovali v jiných kapelách. První koncert proběhl na narozeninách HELMUTOVY STŘÍKAČKY v Mohelnu v srpnu 2019. Potom se kapela rozhodla strávit delší čas na zkušebně a další vystoupení přišlo až 30.6. v Kabinetu Múz s kapelou KODDN.

Stylově se MMNK nechtějí škatulkovat, ale často se pojmenovávají jako white thrash. Jejich styl by se dal popsat jako směs progressive rocku, rapu a HC punku. Hlavním impulzem pro vytvoření takto zaměřené kapely byla deska RUTKY LASKIER "Protiklady", ale mezi další důležité inspirace patří třeba SUPERCROO, nebo WWW. Nahrávání singlu proběhlo v nezávislém studiu DeNihilo se zvukařem Tomášem Suchánkem. Konečný master singlu udělal Amak Golden.

"Cizinec" je první singl z připravovaného alba kapely MMNK. Inspirací pro tento singl byl Albert Camus a jeho román Cizinec. Pokouší se spojit vlivy brněnské HC punkové a rapové scény s tradicí českého progresivního rocku. Minimalismu a agrese ve zvuku nahrávky připomíná RAGE AGAINST THE MACHINE a LED ZEPPELIN. Velkou roli hraje i to, že jde o živou nahrávku, která má poukazovat na to, že ne všechna populární hudba musí být reprodukována a čistá.

MMNK - Cizinec
Facebook MMNK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení