Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

IMMER – Death & Roll Forever

Vydáno: 05.08.2015 00:00 v sekci Tuzemské Podhoubí - Honza Sedlák

Těšínští IMMER se před několika lety probrali z hybernace a od roku 2008 vydali tři alba a čtyři videoklipy. Přísahají na death & roll a zůstávají mu věrni, i když na každé z desek se najde skladba, která ten vichr zjemní a přiblíží lidem. Kapela v současné době maká na novém albu s pracovním názvem „Tears Of Blood“.

 

Jaké novinkové album bude?
To se teprve uvidí. Určitě by se stylově nemělo nijak dramaticky odklánět od svých předchůdců. Ovšem není vyloučeno, že se na něm neobjeví něco, co od nás fanoušci ještě neslyšeli. Co se nápadů týče, nemáme nějak extra sevřené mantinely. Pokud půjde vše dobře, tak by mělo vyjít v příštím roce.

 

Recenze na alba IMMER vychází i na zahraničních webech, sledujete to? A jak jste na tom se zahraničím? Počítám, že Polsko jezdíte...
Občas nějaké zahraniční recenze zaregistrujeme a jsme rádi, že jsme se zatím nesetkali s žádnými špatnými reakcemi, právě naopak. Všechny tři naše dosavadní CD byly kritikou i fanoušky přijaty velmi kladně. V zahraničí jsme hráli zatím jen ve zmiňovaném Polsku a také na Slovensku. Ale co nás těší je i to, že si naše alba objednávají často právě zahraniční fanoušci. Už jsme CD posílali asi do patnácti zemí, taky například i do exotické Malajsie nebo třeba Brazílie, ale nejvíc asi do Ruska.

            

 

Ke konci roku 2014 jste se fanouškům moc nehlásili, v lednu letošního roku jste prohlásili, že za pauzou stály nějaké zdravotní problémy. Něco vážného?
Poslední koncerty jsme odehráli v dubnu loňského roku. Kytarista Šušo měl už delší dobu zdravotní problémy, které ho začaly značně omezovat a už bylo zapotřebí je řešit. Proto jsme od té doby nedomlouvali žádné akce a z toho také vznikaly fámy, že jsme se rozpadli. Můžeme ubezpečit fandy, že už je vše OK a IMMER pilně pracují na novém albu a připravují se na další koncerty. Nicméně kratší pauza nám možná i trochu pomohla. Během pěti let jsme natočili tři CD a trocha odpočinku nám určitě neuškodila.

 

V poslední době Sikes hraje i v SEPPUKA. Ostatně, IMMER a SEPPUKA, to je jedna rodina…
Frontmani Tomáš (IMMER) a Dano (SEPPUKA) jsou bráchové. Členové obou kapel na přelomu devadesátých let společně hráli ve skupině KOMTUR a taky máme společnou zkušebnu. No a neboť bývalý člen SEPPUKA Bulis bydlí v Hradci Králové a na zkoušky dojížděl jen sporadicky, tak se bráchové dohodli, že basák z IMMER bude vypomáhat i v SEPPUKA. Bylo to asi nejjednodušší řešení.

 

I když IMMER neexistovali nějakých dvanáct, třináct let, hráli jste i v jiných kapelách? Jaké to bylo, vrátit se po těch letech pod vlajku IMMER?
V době „temna“, kdy se IMMER nadlouho rozešli, jsme nikde jinde nehráli, jen Šušo a Sikes dělali nějakou dobu zvukaře na koncertech. Když jsme se dali znova dohromady, tak to bylo super. Už jsme ani moc nepočítali s tím, že se nám to někdy povede. Nakonec jsme asi spoustu lidí překvapili i tím, s jakým materiálem jsme se v roce 2008 vrátili na scénu.

              

 

Hrajete nějakou věc z miniCD „Silence After Thunderstorm“ (1993)? Jak se vlastně díváte na tento počin?
Byl to v té době asi takový klasický old school death metal. Když jsme v roce 2008 začali koncertovat, tak jsme z tohoto mini hráli všechny tři skladby, ale momentálně zařazujeme do setlistu jen skladbu „Eternal King Of Darkness“. Současná tvorba IMMER je ale asi o dost barevnější a i proto nazýváme náš styl death’n‘roll.

 

V roce 2008 jste se vrátili na scénu, a to ambiciozním albem „Ash To Ash & Dust To Dust“. Jak dlouho jste se připravovali na návrat?
Asi tak rok nebo dva uzrávala myšlenka o opětovném návratu na scénu. Spouštěčů bylo hned několik. Kromě již zmiňovaného aktivního přičichnutí k atmosféře koncertů Šuša a Sikese v podobě zvukových techniků to určitě bylo i znovuobnovení činnosti OBITUARY a jejich reunionové album „Frozen In Time“ z roku 2005. To byla pecka! A taky jsme se chtěli ukázat našim dospívajícím synům, kteří v té době také zakládali kapelu a z našich začátků si toho moc nepamatovali. Myslíme, že jsme jim pak byli dobrou inspirací.

 

Sestava: Tomáš Sikes Sikora - baskytara, vokál, Ivo Šušo Řezáč – kytary , Petr Špendlík Czendlik - bicí

 

Diskografie:
1993 - Silence After Thunderstorm (EP)
2008 - Ash To Ash & Dust To Dust
2010 – Death March
2013 – Separation

 

Web:
http://www.immer.cz/
http://bandzone.cz/immer
https://www.facebook.com/BandImmer?fref=ts


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále