Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
WITCH HAMMER - Tohle je opravdu originální kousek a máme to jenom my!

WITCH HAMMER - Tohle je opravdu originální kousek a máme to jenom my!

Vydáno: 18.11.2020 14:09 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Moravská heavy metalová formace WITCH HAMMER vydává u příležitosti svých dvacátých narozenin speciální box, který zahrnuje kompletní hudební tvorbu kapely od prvních demo nahrávek, všechna řadová alba, singly a jako bonus i nový song, speciálně pořízený k tomuto účelu. Podrobnosti k samotnému boxu i k aktuánímu dění v kapele se dozvíte z následujících řádků.


Jak a kdy vznikl nápad na narozeninový box a jak těžké bylo dovést myšlenku k realizaci?
Myšlenka na USB tady byla už před poslední deskou "D-generace", ale cena za realizaci byla natolik velká, že by nezbylo i na klasické cd. Buď jedno, nebo druhé, takže jsme zvolili cd. Oslava dvaceti let na scéně ale k tomuto přímo vybízela, takže jsme do toho šli. Celý projekt nám nakonec zabral skoro rok usilovné práce! Pokud vím, tak žádná kapela zatím nic podobného nemá. Když jsme sondovali, jak by to celé šlo udělat, myslím s interaktivním menu a vším, tak jak jsme si vymysleli, přišli jsme na to, že žádný podobný projekt neexistuje a nemáme se teda vůbec čeho chytit. Proto to trvalo celé tak dlouho, ale box je tady a my z něho máme neskutečnou radost.

Uvnitř na kupujícího čeká flash disk s vaší diskografií, klipy a fotkami. Neuvažovali jste však i o klasických CD?
Ne. Klasické CD, případně CD+LP+DVD atd. má každý. Tohle je opravdu originální kousek a máme to jenom my! Genialita je právě v tom, že USB picneš kdekoliv. Do PC, autorádia, přenosných reproduktorů, TV…prostě všude. Celou diskografii WITCH HAMMER máš neustále po ruce na praktické klíčence. Věř mi nebo ne, ale jsou i takoví fanoušci, kteří si brali boxy hned dva! Jeden do sbírky a druhý právě pro běžné každodenní používání.

Jsou v tomto kompletu všechny vaše skladby nebo by se ještě něco našlo, co však kupříkladu nemá dobrou zvukovou kvalitu?
Je tam opravdu všechno! Kompletně všechny skladby co jsme za těch dvacet let studiově pořídili.

V posledních dvou letech jste vydali dva singly, nyní předkládáte další novou skladbu „Prasohlav“. Je to vaše reakce na současný způsob „konzumování“ hudby nebo si myslíte, že k metalu patří velká deska a tedy že se fandové můžou těšit na další dlouhohrající řadovku WITCH HAMMER?
Je pravda, že dnešní doba je opravdu hodně uspěchaná a formát singlů je mnohem stravitelnější. Nicméně u nás je to tak, že singly opravdu zaplňují pouze období mezi alby. Prostě aby o nás pořád bylo slyšet. Zrovna teď se nacházíme ve studiu a nejpozději na jaře se fanoušci můžou těšit na kompletní novou řadovou desku! Podařilo se nám dát dohromady velice silný materiál a dvě třetiny alba bude představovat příběh, který tvoří souvislý koncept. To je u nás novinka a strašně se těšíme, co na to řeknou fanoušci.

WITCH HAMMER_cd_vnitřekSíla WITCH HAMMER se zvětšuje na koncertech. Jak prožíváte současný stav, kdy živé hraní není možné? Máte nějakou alternativu, jak propagovat výroční box, když jsou kulturní akce zakázané?

Je to děs! My jsme opravdu především živá kapela, takže nás současný stav dost drtí… Je pravda, že jsme alespoň měli dost času na skládání, ale teď už nás to fakt táhne na koncerty. Box tedy propagujeme jak se dá. Prostřednictvím sociálních sítí, webu, několika tištěných médií atd. Ale nejlepší reklama je, když si to někdo koupí a rozhlásí to dál, jaká je to paráda.

Když se obrátíš do uplynulých dvaceti let, co se ti v souvislosti s WITCH HAMMER vybaví jako tvůj (i kapelní) nejsilnější i nejhorší moment?
Začnu asi nejhorším. Je to teprve nedávno, co naše řady opustil dlouholetý bubeník Robert, se kterým jsme to táhli nějakých osmnáct let. Takže ty poslední měsíce byly asi nejhorší….O to více jsme rádi, že se nám podařilo najít současného drtiče Dejva, který nám nalil opět novou energii do žil. Nejsilnějších momentů bylo hodně, ale stejně věříme, že to nejlepší je teprve před námi!

WITCH HAMMER BOX 20 LET KOMPLET
Facebook WITCH HAMMER


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále