BKKNY představují nový singl Oceans, svoji variaci na MTV Unplugged

Vydáno: 03.12.2020 14:45 - Czech Blade

Na jaře letošního roku se svět změnil. Nástupem pandemie Covid-19 se nespočtu lidí obrátil život naruby. A když se zdálo, že má to nejhorší za sebou, udeřila druhá vlna. Následná vládní opatření se logicky a drtivě dotkla i kulturní sféry. Berounská nu-corová formace BKKNY (známá spíše pod zažitým  jménem BIKKINYSHOP) využila nucenou stagnaci, stejně jako mnozí další, k tvorbě nového materiálu a přichází s novým singlem pojmenovaným "Oceans".

Kapela tentokráte vsadila na pomalejší tempo a klidnější atmosféru, než na jakou jsou u ni její příznivci zvyklí. Novinka jde ven tradičně s videoklipem z dílny Papa Pech Production a její premiéra se uskutečnila v úterý 1. prosince 2020.

Frontman Tomáš Čerovský dodává: „Skladba vznikla v nelehké době pro nás všechny a ten odraz se v ní částečně zrcadlí. Nezamýšleli jsme ovšem udělat prvoplánovitě baladu, jen spíše song s intimní atmosférou, který se hodí příkladně k rozjímání během dlouhých karantenních večerů.
Inspirací pro klip byly částečně i notoricky známé scény z pořadů MTV Unplugged. Náladou nám to šlo hodně k sobě a ty barevné kombinace, slabá světýlka a barové židle hezky podtrhly určitou melancholii, kterou v sobě nese text písně. Ústředním motivem je potápějící se papírová loďka, kterou každý nás skládal ještě jako dítě. Je v tom trochu symboliky. Byli bychom rádi, kdyby se každý jeden člověk, který se cítí sociálně distancovaný a spolu s ním i celá země a její společnost pokusili odrazit od příslovečného dna a dotáhli to zpět do lepších časů.“

BKKNY (Bikkinyshop) - Oceans

Facebook BKKNY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení