LEE BANDA - "Záhir"

Vydáno: 16.07.2015 00:00 - Michal Křížek

LEE BANDA - „Záhir“
vlastní náklad 49:22

folk(rock) - ČR

 

Debutová deska jen v málo případech oslní a výjimku netvoři ani folková sebranka LEE BANDA se svou prvotinou „Záhir“. Ta neurazí, ani nenadchne, na druhou stranu ale zpříjemní volné chvíle.

Hlavním tahounem kapely je bezpochyby zpěvačka Mija Peterková, která disponuje příjemnou barvou hlasu a velkou dávkou na míle sršící energie. Tu bohužel místy sráží mužský doprovodný zpěv, který zbytečně směřuje spíše k táborovému přednesu u ohně, přičemž texty mají naopak daleko větší ambice.

                                             10171

Témata jsou různá a v podání skupiny LEE BANDA zní neotřele a zajímavě a posluchači jsou kladena jasně a srozumitelně. Deska pak moc chyb nemá, jen ji trochu chybí výraznější hudební nápady, které by přidaly tvorbě potřebnou šťávu nebo by je odlišily od ostatních. Takhle z toho vychází „jen“ příjemná a nenáročná folk(rock)ová deska, která sice dobře funguje jako celek, její jednotlivé části vám však budou snadno splývat. Výjimkou je pro mě snad jen skladba „Mystická revoluce“, která baví svoji pozitivní náladou i spojením s rockovou muzikou, či píseň v bluesrockovém rytmu „Blues o tom, kam nemůže čert“. Ani ty však nepředstavují žádný překvapivý zlom.

LEE BANDA určitě nebude chtít bavit davy či svou hudbou šokovat. U desky „Záhir“ mám naopak spíše pocit, že ji hraje někdo, koho to prostě jen baví. Otázkou je, zda to dneska není už trochu málo.

Hodnocení: 3/6


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení