MALASHNIKOW - "Křídla"

Vydáno: 12.08.2015 00:00 - Michaela Petrošová

MALASHNIKOW

,,Křídla“


Malashnikow – 50 min

Rock-grunge - ČR

 

Ten, kdo má rád LUCII či WANASTOVI VJECY, určitě ocení klasičtější český rock v podání třebíčské kapely MALASHNIKOW. Zhruba co druhý rok pouští ven novou desku se zvukem na dobré úrovni a ta poslední – „Křídla“ - má i skvělý design, který k téhle hudbě sedne. Obrázek je navíc trefnými dveřmi do celé atmosféry CD…

 

Jednoduchý a tvrdý základ s hustou kytarou a českými texty po prvních pár chvílích navozuje zamyšlenou náladu, i když trochu mimo reálný čas a prostor. Střední tempa a někdy až moc dlouhá (psycho) sóla o to více podporují myšlenky, které jsou provázené příjemnou barvou hlasu – především v hlubších pasážích. Zbytek zpěvu je tak trochu na stejné brdo, ale to samozřejmě vůbec nemusí být na škodu.

                                              10628

Třeba takové ,,Svítání“ je fajn melancholickou a zpěvnou pohodovkou, utužující pevný základ emocí, které tato hudba navozuje.

Celkově skladby relativně šlapou, přestože je průběh alba jednotvárný. I když musím říct, že píseň ,,Závislej“ má v sobě více rock’n‘rollu. Navíc má lehce zapamatovatelný a chytlavý refrén.

Jinak je to takový běh na dlouhou trať a po poslechu celé desky si připadám jako ten pajdulák na obalu. Každopádně se mi líbí, jak jdou písně po sobě a třeba takový název posledního songu ,,Poslední“ je úsměvný a to v dobrém slova smyslu. Příjemný je i jak začátek, tak konce celého alba v podobě chvilkového poslechu praskání.

 

Chápu, že v jednoduchosti je síla, ale možná není na škodu trochu aranží, které rozdělí jednotlivé pasáže. Občas mám dojem, že písně mají nápad, jenž není dotáhnutý dokonce, a proto písně působí podobně. Ve svém hudebním žánru je MALASHNIKOW na dost dobré úrovni. Zalepují menší díru v tuzemském rock-grunge a věřím, že slyšet je na živo určitě stojí za to.   

Hodnocení: 5/6

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení