Pojď se podívat, jak jsme se sebou stali, vyzývají NĚCO NĚCO

Vydáno: 12.05.2023 10:59 - Czech Blade

„To, co bylo dřív, nemá s tím, co je teď, nic společný. Kým jsme byli dřív, nemá s tím, kdo jsme teď, nic společný,“ nese se "Obrysy", prvním singlem z připravovaného alba kapely NĚCO NĚCO.

"Obrysy" reflektují sdílenou životní zkušenost – pocit, že se věci kolem i my sami velmi rychle měníme. A přiznávají i určité obavy z budoucnosti. „Změna ale nemusí být nutně špatná. Věta Kým jsme byli dřív, nemá s tím, kdo jsme teď, nic společný, může obsahovat i spoustu úlevy nebo dokonce radosti z pozitivní proměny,“ vysvětluje autorka textu a zpěvačka Alžběta Trusinová.

Zatímco druhá deska něco něco "Útržky" hovořila o hledání místa ve světě, chystaný studiový počin s prostým názvem "Třetí" přináší jasné sdělení, že si svou cestu hudebníci a partneři v životě našli. Vyzrálost, ukotvenost a sebejistota jsou rozpoznatelné v hudbě i textu. Námět se v "Obrysech" střetává s provedením, výslednou atmosféru podtrhuje jednoduchý pixel-artový videoklip s nádechem melancholie.

Alt pop s příměsí taneční hudby i elektroniky prokládají zpěvačka Alžběta Trusinová a zpěvák a kytarista Tomáš Tkáč syntezátory a post-punkovou kytarou. Obrysy se nahrávaly v pražském studiu Golden Hive, za bicí usedl bubeník Jakub Švejnar (KIN, Uthando, Dust In The Groove aj.)

Album "Třetí" vyjde v září 2023 u vydavatelství Divnosti.

něco něco – Obrysy
Facebook NĚCO NĚCO


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení