Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

Necrocock - Velekněz bizarností a sexu

Vydáno: 11.12.2014 00:00 v sekci Rozhovory - Michal Čížek

(Úvodní fotka je převzatá z přední strany přebalu posledního alba projektu KAVIAR KAVALIER)

Tomáš Kohout alias Necrocock je bez kompromisu jedna z nejkontroverznějších osobností české metalové historie. Prošel si založením světového kultu MASTER’S HAMMER, pohřebním ústavem i psychiatrií. Nyní se kromě MH věnuje svým projektům plných témat z urologie, psychiatrie ale i lesní hudbě. Do toho všeho je vášnivým onanistou a cestovatelem za exotickým sexem. Seznamte se prosím. Tohle je Necrocock. Dobrý příklad toho, jak jde skloubit deviaci, bizarnost a neutichající sexuální pud v práci, manželství a muzice k příjemnému protloukání se životem.

Letos jste s MASTER’S HAMMER vydali novou desku, natočili splitko s Blackoshem, vydali vinyl a magnetofonové kazety. Dost nového i remasterovaného materiálu.  Nemůžu se nezeptat, jestli máte v plánu v novém roce být podobně aktivní.
To se nikdy neví. Když přijdou zajímavé nápady, tak asi jo.

Z MASTER’S HAMMER se stala legenda napříč světem. Určitě víš o výroku Fenrize z DARKTHRONE, který prohlásil s úsměvem, že jde o první blackmetalovou nahrávku norského blackmetalu. Dneska jsem si psal s Havardem Elefsenem (Mortiis, ex-EMPEROR) a potvrdil mi fakt, že opravdu vaše staré desky milovali a brali jako totální kult. Čím to podle tebe bylo?
Hlášku Fenrize jsem neslyšel, ale jistě má pravdu. Nevím, čím to bylo. Sice jsme v začátcích stavěli na základech BATHORY, ale dělali jsme to nějak tak po svém. Velkou inspirací byla taky dost vážná hudba. V těch starých deskách je vážně taková zvláštní magie, kterou už dnes prostě neuděláš.

Vrtá mi léta hlavou, jakou cestou se vaše desky celkem rychle tenkrát rozšířily do světa.
Celý metalový underground byl i bez internetu dokonale konspiračně propojen. Vyměňovali jsme si demáče a fanziny s celým světem. Měli jsme dokonalý přehled, jaký black metal se dělá např. v Uruguayi, nebo v Pobřeží slonoviny.

Byla hudba MH tenkrát opravdu braná smrtelně vážně, nebo tam bylo ještě místo pro nadsázku?
Řekl bych tak půl na půl. Bavilo nás dělat bordel.

4474

(MASTER'S HAMMER na promofotce k jejich letošní desce "Vagus Vetus" - zleva: Tomáš Kohout, Silenthell, František Štorm)

Nedávno jsi avizoval, že je venku nová skladba Kluk z Diagnosťáku z tvého nového psychiatrického alba. Prozraď mi prosím více informací.
Dodělávám v rámci svého projektu NECROCOCK nové koncepční album, tentokráte z psychiatrických pavilónů. Jsou to takové divně strukturované skladby, coby osobní příběhy a fantazie z blázince v Sadský a jiných ústavů, kam jsem se nechal kdysi kvůli vojně zavřít.  Pokud ho nestihnu vydat do konce roku, jako že asi ne, tak určitě vyjde na jaře. Je to opět hodně pomalá, temná, divně stavěná hudba. Zrovna teď dodělávám výbornou skladbu „Přednostovy nové boty“, což je příběh jedné nezbedné chovanky z pedopsychiatrie v Opařanech, kterou bylo potřeba ztrestat. Myslím, že to bude mé nejnemocnější album.

Plánuješ nové věci s projektem KAVIAR KAVALIER?
No jasně. Až vydám nového Necrococka, tak se zas vrhnu na nový KAVIAR. Nebo ještě před ním udělám své houbařské album, které je už taky trochu rozdělané. Uvidím, ještě nevím. Jo, ještě vlastně předtím vydáme 7EP našeho projektu s Chrissem z Necroterror Records, kde on bude zpívat.

Někde jsem četl, že jsi pracoval léta v krematoriu a byl v blázinci. Co je na tom pravda? Pokud jo, jak se na to balí holky?
Je to pravda. Blbě. Vůbec, jak jsem teď tak ztloustnul, tak mi to moc nejde. Ale… Mám kamaráda, jednoho významného a mocného psychiatra, což je báječný člověk a vynikající odborník. A ten mi na vyžádání  půjčuje na víkend v rámci terapie nějakou vhodnou chovanku ze dvou ústavů, kterým vládne. Prostě si ji vyzvednu a někam vyvezu na víkend. Všichni tři z toho máme prospěch. Já úžasný zdroj inspirace k novému albu, kdy pronikám do jiných, chorobných světů, ona se učí adaptovat v novém prostředí a rozvíjí své citové vnímání a doktor má prokazatelně skvělé výsledky. Takhle jsme to praktikovali skoro celé prázdniny. Pouze jednou to dopadlo špatně, kdy jsem holku vyvezl na pouť a vzal ji na létající labutě. Holka na nich dostala hrozný záchvat, začala se cukat řvát a utekla mi.  Naštěstí včas přijel doktor a odvez si jí. Teď si dáváme trošku pauzu.

Tvoje inspirace v hudbě mi pomalu dochází. Mám pocit, že tvůj otec byl myslivec, takže inspirace pro album „Lesní hudba“ je jasná, ale kde se vzala záliba v urologii?
Ne otec, ale strejda byl myslivec. Urinu používám a vyznávám tak nějak odjakživa. Měl jsem dřív různé alergie a špatnou pleť, kterou mě vyléčily koupele obličeje v moči. Na něco zabírá moje vlastí a na něco je zas lepší panenská. Je vždycky dobré ji mít po ruce v termosce. Je to zázračný elixír a dodnes ji využívám na všechno možné.


(Videoklip k jedné ze skladeb obsažených na albu "Lesní hudba")

Není zase taková novinka, že cestuješ do asijských zemí za mladými prostitutkami na tak zvané sexmise a píšeš o tom i cestopisy…
Nejenom za mladými a nejsou to vyloženě sexmise. Vyhledávám netradiční zážitky všeho druhu. Hodně příběhů, hlavně z Asie jsem naházel na web Norník.

Sbíráš bizardní suvenýry z cest, vycpaná zvířata a bůhví co ještě. Jakou máš doma nejbizardnější věc z tuzemska a jakou z cest?
Já nevím. Zajímavé jsou různé výrobky ze sloních hoven, mumie koček, vycpaná cibetka, lebka delfína…. Je toho hodně. Radši nebudu jmenovat, abych nějakou věc nezapomněl a neurazil ji.

Není také neznámou, že děláš hudbu do porna. Inspiraci bereš z něj, nebo někde úplně jinde?
Tu dělám tak nějak automaticky. Nemusím nad ní nijak přemýšlet. Prostě si sednu a hraju, co mě napadne. Pornoscény, chlípnost a lascivitu mám v hlavě pořád tak nějak automaticky. Stačí je jen převést do tónů.

Tvoje image je neodmyslitelně spojená s bizardními slunečními brýlemi a culíčky. Kurva, už ti někdo řekl, že je to nechutný?
Ne, je to moc hezký. Nechutná je tvoje bába.

Z kontroverzních muzikantů je podobný extremista Samir Hauser, který tě v jednom mém rozhovoru nazval dobrým přítelem. Myslím, že by vám spolu seděl nějaký společný projekt?
Ano. Samir je báječnej. Jeho projektů se často autorsky účastním. Na každém albu Bruna Ferrariho mám vždy jednu hezkou písničku. V budoucnu plánujeme společný kytarový písničkářský projekt, kde budeme v oblecích oba hrát na španělky a zpívat. Něco jako je Simon a Garfunkel. Myslíme, že by to u mladých holek mohlo mít velký úspěch.

Pamatuješ si na svojí první koupenou desku? Jaká to bylka a jaká první kapela, nebo interpret se pro tebe stal poprvé modlou?
Myslím, že to byla kompilačka „Hell Comes To Your House“, první desky TURBA a KAT. A taky FAITHFUL BREATH. Modla nevím, asi King Diamond.

Říká ti něco slovo Formikofilie?
Musel jsem si to vygooglit. Malý hmyz je dobrý tak akorát k jídlu. Tohle mě nikdy nebralo.  Aby mě nějaké zvíře oslovovalo sexuálně, tak musí být velké a zároveň staré a šedivé, abych měl k němu i nějakou úctu.

4476

(Ze soukromého archivu Tomáše Kohouta)

Diskografie Necrocock:

2010: Lesní hudba

KAVIAR KAVALIER:
1996: Klinik
2002: Studio Y
2008: Bukkake Expres
2013: Music aus Ordinationen

Doporučená alba MASTER’S HAMMER:
1991 Ritual
1992 Jilemnický Okultista

Odkazy:
www.necrocockworld.com
http://bandzone.cz/necrocock
https://www.facebook.com/pages/Kaviar-Kavalier/52300822566


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air
Vydáno: 29.03.2024 v sekci Aktuality
Black metalová formace BEYOND THE DARK ANGEL přichystala na červenec letošního roku první ročník festivalu Leviathan Open Air, který se uskuteční 27.7. v Chlumčanech u Plzně. „Pro tuto akci jsme vybírali kapely s odlišnými... číst dále
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále