TOKHI po bubenické řeži přichází se svou verzí dalšího hitu

Vydáno: 05.03.2024 14:28 - Czech Blade

V závěru loňského roku vydal bubenický mág a guru projektu Groove Army TOKHI coververzi "Valhala čeká nás", v níž se chopil místo tradičních paliček mikrofonu, přetextoval a přearanžoval kultovní hit. Nyní na to navazuje další známou písní, kterou tentokrát ponechal v angličtině, ve které využívá čistě jen svůj hlas a perkuse.
„My Mother Told Me je opravdu prastarý chorál, některé zdroje uvádí, že až z 9. století, a nejedná se tak o klasický cover, jako spíš o moji aranž této dávné písně. Samozřejmě, nejvíc skladbu proslavil seriál Vikingové, proto dodnes vzniká velké množství variací a různých verzí po celém světě," poodhaluje historii songu TOKHI.

Zároveň dodává: „Největší výzvou bylo poskládat všechny mé hlasy do pro nás neobvyklých harmonií. S tím mi výrazně pomohla úžasná zpěvačka Mirka Novak a Dan Šída ze studia Black&Gold, kde nahrávka vznikla. To samé jsem potom musel udělat s perkusemi a bubny, jednu vrstvu po druhé. Náběry bubnů a také celé video má na starosti Pan Lynx aka Michal Skořepa a já mám z výsledku ohromnou radost. Mimo samplu cella v písni opravdu není nic jiného než můj hlas a perkuse, natáčení tak bylo velmi intenzivním a zábavným zážitkem."

Nezůstane jen u coverů. „Přepsal jsem sice pár tradicionálů, některé z nich jsem si oblíbil už v mé dávné kapele BRAN, nicméně pilně pracujeme na ryze autorských písních a já se nemůžu dočkat, až budou venku."

TOKHI - My Mother Told Me
Facebook TOKHI


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení