Radostné oslavy třicítky LUCIE v Brně

Vydáno: 25.06.2016 13:26 - Jan Herold

Skupině LUCIE je třicet let. Výročí se rozhodla oslavit koncertním turné, které čítá pouze čtyři zastávky. Tři v České republice a jednu v Bratislavě na Slovensku. V pátek 24. června se představila na Výstavišti v Brně.

Předskakovali KORBEN DALLAS a JASNÁ PÁKA, kteří navnadili diváky do patřičného stavu pohotovosti. Nutno konstatovat, že v Brně bylo ten den obrovské vedro, které vydrželo až do večera. Protože pódium bylo přímo proti zapadajícímu slunci, mohlo být divákům vystupujících hudebníků z předkapel až líto. Jejich tvorba ale stojí zato. KORBEN DALLAS jsou spíše pro zkušenější posluchače, JASNÁ PÁKA zase svým syrovým bigbítem oslovuje fanoušky, kteří se rádi baví a mají rádi poctivé rockové písničky.

LUCIE zahájila svůj set po dvacáté hodině písničkou Rouháš se bohům. Možná to byl úvod docela překvapivý, ale odstartoval sérii skladeb, které se v běžícím čase staly hity, případně na ten post dlouhodobě jasně aspirovaly. Kapela vyhlížela, že je v pohodě a že zmizely půtky, které ji před lety rozložily. Ostatně, prozradila to i v tom málu rozhovorů, které před turné poskytla.

V představování svých písniček zacházela až do té nejstarší historie, takže zněly i ty ze sruhé poloviny osmdesátých let. Na ně si přizvala tři zajímavé hosty, zakládající členy Michala Penka, Petra France a Tomáše Waschingera. Když společně zazpívali písničku Lucie, znělo to skvěle, a to i díky smyčcovému kvartetu, které některé skladby Lucie na koncertě doprovázelo.

Jako host se na scéně objevila i zpěvačka Lenka Dusilová. S Davidem Kollerem vystřihli nádherný Sen, sama pak ze zadní pozice doprovázela kapelu ve vokálech a její přínos byl úctyhodný.

Celé kapele to fungovalo náramně. Působila velmi jistým, přitom náležitě živým dojmem, koncert měl skvělý zvuk a k dobru je mu třeba přičíst projekce, které podle potřeby připomínaly staré časy nebo dávaly nahlížet do toho, jak kapela koncert prožívá, jaké jsou emoce jednotlivých členů.

Skončilo se kolem dvaadvacáté hodiny. Radostně a důstojně, jako správná oslava. Poslední koncert turné k třicetiletému výročí LUCIE se odehraje 1. července v Praze.

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení