THE PRODIGY korunovali jubilejní Pohodu

Vydáno: 10.07.2016 11:34 - Jan Herold

Hlavní program již 20. ročníku nejslavnějšího slovenského hudebního festivalu Pohoda vyvrcholil v noci na neděli na hlavním pódiu vystoupením britských elektronických metalistů a také punkerů The Prodigy. Sobotní večer se nicméně nesl i ve znamení dalšího Brita Eddieho Stevense. Tento nenápadný muž si na festivalu zahrál s Róisín Murphy i se svou družkou, slovenskou zpěvačkou Janou Kirschner.

Všechny jmenované koncerty byly strhující, diváci byli nadšeni a na Pohodě vládla velice dobrá nálada po celou dobu jejího konání. Také bylo vyprodáno.

Britská hudebnice PJ Harvey přinesla již ve čtvrtek na letiště v Trenčíně, kde se Pohoda od toho dne konala, nejvyšší kvalitu a uměleckou profesionalitu. Její vystoupení se zařadilo mezi skvosty celého ročníku. V pátek se ke slovu dostali islandští Sigur Rós, kteří divákům tak trochu zamotali hlavy. Hymnické a někdy až příliš tíživé party totiž osvěžila bohatá vizuálnost jejich programu. Před půlnocí pak diváky pobavili rakouští electroswingoví Parov Stelar, kteří roztančili prakticky všechny, kteří v té době v areálu byli.

V sobotu pak Jana Kirschner při svém setu bojovala s The Prodigy na dálku, protože jejich dunění se neslo celým areálem. Zatímco ona nabídla více uměleckého výrazu a citu, Keith Flint, Maxim a Liam Howlett poskytli zaplněné ploše před hlavním pódiem možnost pořádně se vyřádit. Přestože jejich produkce není příliš o zpívání, živě utlumily i některé výraznější melodické či textové úseky a do popředí šla agresivní taneční energie a komunikace s publikem. Keith Flint dokonce vyšel několikrát pozdravit i fanoušky pod pódiem.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení