Festival Colours of Ostrava začal ve velkém stylu. TAME IMPALA, SLOWDIVE i M83 nadchli

Vydáno: 15.07.2016 09:09 - Jan Herold

Ve čtvrtek v pravé poledne se v areálu Dolních Vítkovic otevřely brány, aby vpustily diváky, kteří přišli na patnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava. Jubileum se obešlo bez fanfár a velkých gest, naopak zachován zůstal statut akce, která nabízí opravdu velmi zajímavé účinkující a především jejich koncerty.

K hvězdám úvodního dne patřily skupiny Tame Impala, Slowdive, Nothing But Thieves a M83. Australané Tame Impala nabídli psychedelický pop, který byl sofistikovaný, příjemný a přesvědčivý. Slowdive diváky vrátili na začátek devadesátých let, kdy na britské scéně zářili a jejich sound byl upředen ze souzvuků kytar a náladotvorných zpěvů. V tomto ohledu byli zcela strhující.

Nothing But Thieves jsou ostrovní objev. Hrají indie rock, ale snaží se dát mu nové podobenství a čerpají přitom i v dalších rockových žánrech. M83 zase diváky roztančili, protože jejich skladby stojí na pevném rytmu, velmi dobrých hudebních výkonech, popovém zvuku a také dobrých melodických nápadech.

V areálu festivalu bylo ve čtvrtek večer již velké množství diváků, kteří si libovali v programu i v tom, že se setměním přestalo pršet a festival získal mnohem přívětivější atmosféru.

Hvězdami pátečního dne budou Aurora, ANOHNI a Of Monsters And Men.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení