TOMÁŠ KLUS nadchl diváky v Hradci Králové a uvedl novinku Dobré ráno

Vydáno: 02.10.2016 13:50 - Jan Herold

V kulturním centru Aldis na nábřeží v Hradci Králové bylo v sobotu večer plno. Přijel tam písničkář TOMÁŠ KLUS, jenž se svou doprovodnou kapelou pojmenovanou Cílová skupina den předtím vstoupil po 368 dnech pauzírování opět na koncertní pódia a rozjel tak Recyklus Tour.
V mezičase se věnoval své rodině a hudbě. Učil se prý lépe hrát na kytaru, experimentoval s kytarovými efekty a nachystal hudební nápady, které by měly být základem pro další nové písničky. Jednu v Hradci Králové už naživo představil. Jmenuje se Dobré ráno a je, na rozdíl od těch minulých, velmi rocková. KLUS si dokonce při jejím hraní vzal na rameno elektrickou kytaru, což obvykle během koncertu nedělá.
Diváky byla novinka rovněž přijata vlídně. Premiéru měla v rádiu den předtím a v Hradci Králové bylo patrné, že ji spousta fanoušků už důvěrně zná. Prozradil to mimo jiné i zpěv textu.
Jinak byl ekologicky laděný program koncertu utkán ze dvou přediv. Prvním byly výsledky hlasování příznivců na internetu. Sedm tisíc si jich vybralo dvanáct skladeb, většinou z alb starších. Další přidala kapela, jež zase dost sázela na poslední album Anat život není. V Aldisu se nakonec ale stejně ukázalo, že je jedno, co KLUS zpívá. Jeho fenomén je stále obrovský, jeho návrat byl očekáván s dychtivostí a jeho písničky jsou velice vyrovnané.
TOMÁŠ KLUS během koncertu dobře bavil fanoušky a dobře bavil sebe. Vyběhl také mezi ně, zaběhl až na balkón, improvizoval, rapoval, mluvil slovensky a hlavně báječně zpíval a jeho kapela (i on) hrála. Byl to návrat, jak se patří. 

Tomáš Klus - Dobré ráno (nová píseň)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení