KOMAJOTA předělala Kollerovu Gypsy Love. Zpívá ji slovensky

Vydáno: 04.02.2017 13:54 - Jaroslav Špulák

Slovenská skupina KOMAJOTA udělala vlastní verzi písničky GYPSY LOVE, která je na předloňském albu zpěváka DAVIDA KOLLERA nazvaného Gypsy Love. Je k ní už i videoklip. KOMAJOTA se navíc připojí na dvou koncertech ke KOLLEROVI při jeho probíhajícím slovenském turné. Začalo v pátek v Žilině a skončí 17. února v Nitře.
Frontman prešovské skupiny KOMAJOTA Martin Husovský přiznává, že nad výběrem skladby dlouho váhal, ačkoliv Gypsy Love byla ve hře dlouho. „Byla to první věc, kterou náš bubeník Stano pustil s tím, že bychom ji měli udělat. Já dva týdny tvrdil, ať zkusíme něco jiného, ​​poslouchal jsem všechny ostatní písně. Nakonec jsem se ale vrátil k Gypsy Love, protože je to opravdu pěkná skladba, harmonicky i textově,“ řekl slovenským médiím.
Verze od skupiny KOMAJOTA je v jiné tónině a zpěvák ji i trochu jinak zpívá. Po hudební stránce zvažoval, že udělají baladu s klavírem, nakonec to ale dopadlo jinak. O slovenskou podobu textu se postaral Jozef Husovský.
Vylepšená verze Gypsy Love stojí na kontrastu elektronických zvuků a samplů s akustickými nástroji. K hudebníkům z kapely KOMAJOTA se výjimečně přidal i kytarista Ľuboslav Petruška z Chiki Liki Tu-A. Je to už jeho druhý počin v rámci Kollerova projektu, ve kterém jiní předělávají jeho skladby. Petruškova kytara zní i v předělávce písničky Chci zas v tobě spát v podání Korben Dallas.

Program slovenského turné Davida Kollera
 4. 2. - Jasná, Happy End (+ Katarzia) 
 9. 2. - Trenčín, Piano Club (+ Mucha) 
10. 2. - Košice, Tabačka (+ Komajota)       
11. 2. - Banská Bystrica, Ministry of Fun (+ Hentai Corporation)
14. 2. - Bratislava, MMC (+ Kato z Prago Union) 
17. 2. - Nitra, Nájomná jednotka 210 (+ Komajota)

Komajota - Gypsy Love 




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení