MAD RIDE: Rodinný bigbít

Vydáno: 08.12.2017 09:56 - Jaroslav Špulák

Na začátku příběhu rockové kapely MAD RIDE z Hostouně byla nezaviněná autonehoda, při které zemřela manželka a matka stávajících členů formace. Když pak byli synové Tomáš a Petr na prahu puberty, vytáhl táta Rudolf Novotný z půdy bicí soupravu, neboť byl v minulosti aktivní muzikant, a začal s nimi hrát.
„Měl jsem obavu z toho, aby kluci nezačali blbnout, protože ten tragický zážitek byl velmi nepříjemný. Začali jsme tedy hrát,“ vzpomněl na začátky kapely Rudolf Novotný.
V roce 2009 z toho vznikli MAD RIDE. Otec jen odešel od bicích a ujal se pěveckých partů a hry na baskytaru. Tomáš hraje na kytaru, Petr na bicí a přidal se ještě kytarista Jakub Kozel.
V prosinci vydají své druhé album „Včelaři ne!“, které dvaadvacátého toho měsíce pokřtí při koncertu Na Slamníku v Praze.
„Snažíme se o to, aby náš repertoár nebyl stejný,“ prozradil Rudolf Novotný. „Nechtěli bychom, aby každá další písnička na koncertě vypadala jako pokračování té minulé, a tak jsme se rozhodli nahrát pestré album. Některé písně jsem napsal já, a ty jsou spíše punkrockové. Vyrůstal jsem na něm. Skladby, které složili kluci, jsou tvrdší. Některé koketují až heavy metalem, převažuje ale vliv hard rocku.“
První album „Bába“ vyšlo v roce 2016. Ještě předtím vznikla nahrávka „Kapavka“, kterou ale MAD RIDE považují jen za zachycení svých začátku. V roce 2011, kdy kolekci vydali, totiž teprve začínali koncertovat. 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení