Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
DARK SEAL: Pohanství jako životní filozofie

DARK SEAL: Pohanství jako životní filozofie

Vydáno: 07.06.2019 00:00 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

"Nejsme pány našeho světa, nekráčíme po zemi sami, všichni jsme potomci lidí, kteří velkou sílu znali...", hlásají pohani DARK SEAL v titulní písni svého letošního alba. A z jejich následujících slov je zřejmé, že pohanství je jim opravdu blízké.


Představ prosím kapelu DARK SEAL a její historii.
Naše banda DARK SEAL pochází z Brna. První impulz ke vzniku kapely se objevil v roce 2009, ale aktivně začala kapela fungovat a její vznik datujeme do roku 2010, v následujícím roce 2011 jsme se začali prosazovat a koncertovat, nyní jsme již součástí undergroundové scény. V příštím roce tedy oslavíme již deset let existence. Aktuálně kapela funguje v této sestavě: Crudelis– kytara + zpěv, Vonkollage – kytara + doprovodné vokály, Tolbuchin – bicí, Dimi – basa.
V létě roku 2012 jsme nahráli naše debutové album „Pagan Thoughts vol.1“, pak následovalo v roce 2015 „Pagan Thoughts vol.2“. Letos jsme vydali naše třetí CD „Země našich předků“. Hudebně se orientujeme nejvíce na black metalovou scénu, i když hrajeme mírnější formu tohoto stylu, s orientací na pagan metal protkaný různými melodiemi.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Tady bych zmínil akce, které jsme odehráli, např. Hell Fast Attack moravian underground fest, Folk metal fest nebo Folk metal pilgrims, ale třeba i Rockové Chrlení, kde jsme si zahráli se spoustou kvalitních domácích i zahraničních kapel. Každopádně velmi důležité bylo naše aktuální album, na které byly prozatím velmi dobré ohlasy a je to myslím to nejlepší, co jsme zatím vydali. Posunulo nás to zase o kus dál.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Je to zajímavá výzva, rádi se tímto prezentujeme lidem, kteří s naším hudebním žánrem nemají takové zkušenosti.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla DARK SEAL pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Myslím si, že naše prezentace může být zajímavá převážně pro české a slovenské fanoušky tím, že zpíváme v českém jazyce. No a další věcí je, že používáme hodně melodických linek a zpěvných refrénů, což, jak předpokládáme, činí naši hudbu zajímavější.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
V červnu máme nějaké klubové akce v Brně a Hodoníně. Na léto jednáme o účasti na Master of rock a na podzim budeme na folk festech v Hradci Králové, Aši, Ostravě a asi na konec roku ještě v Brně a doufáme, že i v Polsku, čímž se koncertně posuneme za hranice.

Na začátku letošního roku jste vydali své třetí album „Země našich předků“, které by se mělo zabývat keltskými a pohanskými motivy a odmítavými postoji ke křesťanské církvi. Můžeš tohle album blíž představit a přiblížit, čím tě oslovují hlavní témata alba?
Naše texty jsou orientované z velké části na přírodu a historii převážně z oblasti keltské mytologie. Své místo v naší tvorbě má tedy i odpor proti církvím a náboženskému fanatismu ve všech podobách. Na těchto věcech naše texty stavíme a bude tomu tak i do budoucna, protože máme rádi historii.
Pohanství je moje životní filosofie, považujeme to za přirozené, je to více či méně v každém z nás, protože jde o dědictví po našich předcích. Naší tvorbou se alespoň částečně snažíme sebe i ostatní vrátit do doby, kdy ještě žili lidé v harmonii s přírodou a neuctívali hloupé křesťanské modly.
Co se týče aktuální nahrávky, koncept naší tvorby spočívá textově v pohanství a hudebně stavíme na melodiích a hodně používaných čistých vokálech.

Profil DARK SEAL


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále