Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
THEINHIBITOR: Řeklo se jasně: K tanci a poslechu!

THE INHIBITOR: Řeklo se jasně: K tanci a poslechu!

Vydáno: 17.06.2019 00:00 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

Hraničtí THE INHIBITOR chystají na letošní rok vydání desky a jsou odhodláni svůj vlastní inhibitor katalyzovat.


Představ prosím kapelu THE INHIBITOR a její historii.
Jsme pětičlenná kapela z Hranic, hrající EDM-metal v sestavě Marek Angelovič – kytara, Patrik Bálint – kytara, Roman Gužalovič – bicí, Jaroslav Kučera – hlavní vokál a Jan Rössner – basa, doprovodné vokály. INHIBITOR se formoval okolo roku 2011, zakládajícími členy byli Patrik a Honza, vydal v roce 2014 desku „Život je hra“ a po dlouhém sestavování a rozestavování začala plně kapela fungovat ve zmíněné sestavě od léta 2018.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Rozhodně to bude moment na začátku léta 2018, kdy se k nám jako poslední článek skládanky přidal Jarda na post hlavního zpěváka. Od té doby hrajeme diametrálně odlišnou hudbu od původní tvorby a začali jsme kombinovat agresivní zvuk kytar s elektronickou hudbou. Sice začínáme od píky, ale o to s lepším pocitem z hudby, kterou děláme.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Na portálu Bandzone.cz jsme zahlédli inzerci na tuto soutěž a řekli jsme si, že ztratit nic nemůžeme a každá možnost rozšíření naší muziky mezi posluchače je pro nás výzvou.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla THE INHIBITOR pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Kapitán Ořech to řekl asi nejvýstižněji. Řeklo se jasně: K tanci a poslechu! Všechny skladby, co tvoříme, se snažíme dělat tak, aby to nebyl metal, co se tu hraje tisíc let a hlavně, aby byla muzika pro posluchače co nejlepší pro řádění. Zakládáme si i na interakcích s publikem, aby zmizela pomyslná zeď mezi těmi na pódiu a těmi před pódiem.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Vzhledem k tomu, že v průběhu tohoto roku vydáváme desku „The End Is Hear“, přes léto budeme převážně dokola poslouchat již smíchané verze nahrávek, točit několik klipů, aby byly k vydání ještě před deskou, ale rozhodně se můžeme vidět 26.7. ve Vizovicích na akci Black Summer nebo v srpnu na VargošFestu v Turzovce. Samozřejmě bereme i last-minute akce, tak sledujte wearetheinhibitor.com, kde je aktuální seznam akcí.

Na svých stránkách se dotazujete svých příznivců, co je jejich inhibitorem, který jim brání v rozletu – nabízí se tedy otázka, co je pro vás inhibitorem a naopak, co je tím, co vám dává křídla?
Inhibitorem jsme jenom my sami a naše pochyby, které nám brání uskutečnit naše sny nebo touhy. Člověk si pak říká: „Začnu se tomu věnovat, až budu mít čas“, „Na to nebudu mít nikdy peníze“, „V tom přece nemůžu nikdy uspět“. Nic v podstatě nestojí mezi námi a cílem, za kterým míříme. Záleží pouze na nás, zda život chceme přežít nebo ho hodláme prožít. Ostatně v tomhle životě žijeme jenom jednou a každý z pohřbených snů je jen dalším šrámem na už tak pochroumané radosti ze života. A co nám dává křídla? Když sebereme dost odvahy a dokážeme inhibitor katalyzovat.

Profil THE INHIBITOR


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
MILLIGAN – Dali jsme si za cíl na tento rok vypilovat dost materiálu na novou desku MILLIGAN – Dali jsme si za cíl na tento rok vypilovat dost materiálu na novou desku
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Rozhovory
Pro mnohé z nás bylo jméno MILLIGAN na plakátech různých akcí donedávna poměrně neznámým pojmem. Rozřešení přišlo až s debutovým albem "Play Me", které tahle death metalová parta vydala vlastním nákladem v dubnu loňského... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále
JOKER’S IV - Pink World JOKER’S IV - Pink World
Vydáno: 16.04.2024 v sekci Recenze
DIGITON MUSIC – 39:25, hard rock / glam rock... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále