Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
ALL THE FURY: Pišta je živel a s ním prichádza nová energia a nový štýl

ALL THE FURY: Pišta je živel a s ním prichádza nová energia a nový štýl

Vydáno: 17.02.2021 14:24 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Košičania s obľubou pre melodický death metal ALL THE FURY nedávno vymenili speváka, miesto Tomáša prichádza Pišta (DISCONSOLATE) a s ním aj nový vietor do plachiet. Do sveta vypustili novú pieseň a ja sa rovno pýtam na dôležité otázky.


Začnem s úplnou novinkou – vymenili ste speváka. Tomáša nahradil Pišta (DISCONSOLATE). Prečo ste sa rozlúčili s Tomášom a čím vás Pišta získal, že ste si vybrali jeho?
Bolo to Tomášove rozhodnutie a vyplynulo z toho, že aj keď je Tomáš všestranný spevák a tiež hudobník, MDM nikdy nebol jeho hlavný žáner a pri nových skladbách sa už necítil komfortne. Každopádne Tomášovi ďakujeme za kus dobrej roboty. Pomohol nám keď sme to potrebovali, teraz Tomáš pokračuje hudobne ďalej so svojim projektom PASCOODA a medzičasom vydal singel s názvom Circles, s ktorým mu držíme palce. S Pištom to jednoducho šľape od prvého momentu. V melodickom death metale je doma a dokáže sa rýchlo zžiť so skladbami. Je výborný vokalista s citom pre kompozíciu, tiež skvelý gitarista a k tomu aj v ľudskej rovine si dobre rozumieme.
Vzhľadom na túto zmenu sa z vášho prednesu vytratil melodický vokál (súdim podľa prvej piesni), bude takto vyzerať celá vaša budúca tvorba?
Pišta je živel a s ním prichádza nová energia a nový štýl. Vysvetlil nám, že s ním musíme na čisté vokály zabudnúť a tak sme aj učinili. Čo sa budúcej tvorby týka, môžeme prezradiť len to, že to spolu bude fungovať. Je nám jasné, že to nesadne každému, ale my tu nie sme kvôli tomu, aby sme sa páčili všetkým.

Novú pieseň ste pomenovali „Call of Dishonored“. Dalo by sa to preložiť ako volanie zneuctených. Aký má význam táto pieseň a čo sa skrýva za jej lyrikou?
Neradi by sme to rozpitvávali a zobrali tým ľuďom príležitosť sa do skladby trochu viac ponoriť a zamyslieť sa, ale uznávame, že nie každý je zbehlý v angličtine, tak jednou vetou môžeme naznačiť. "Call of Dishonored" dalo by sa povedať je kontempláciou nad marazmom vznikajúcim z interpersonálnych interakcií motivovaných egocentrizmom bezškrupulóznych jedincov.

Prvú pieseň máme vonku. Je tých piesní viacej? Prípadne sa môžeme tešiť na novú nahrávku?
Áno, máme rozpracovaný materiál na celý album. Pár skladieb máme skompletizovaných, niektoré čakajú na text a pár ich je vo fáze námetu, ktorý potrebujeme ukuť do finálnej podoby. Pandémia nám nepomáha, preto by sme neradi sľubovali nejaké termíny, ale chceme to dotiahnuť čo najskôr. Keby to malo trvať pridlho, určite sa zase pripomenieme aspoň ďalším singlom.

All The Fury - Call of Dishonored
Facebook ALL THE FURY
Autor: Lukáš Polák
Původně zveřejněno na HLUKOSKOP


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále