SIGNUM REGIS - Flag Of Hope

Vydáno: 02.03.2021 06:51 - Jan Moravec

VLASTNÍ VYDÁNÍ - 21:38, power metal
SIGNUM REGIS_cdep„Už je zcela jasné, že rok 2020 za moc nestál. Proto věříme, že píseň o naději a nevzdání se je přesně to, co všichni potřebujeme slyšet.“

Takhle komentovali slovenští SIGNUM REGIS svoji novou skladbu „Flag Of Hope“, která se zároveň stala titulní položkou v závěru roku vydaného kraťasu. Není to poprvé, co se tahle parta rozhodla vypustit do světa krátkometrážní nosič, je to však poprvé, kdy se s nahrávkou SIGNUM REGIS trochu peru. Ne snad, že by SIGNUM REGIS zaváhali kompozičně či technicky, skladby samotné (na jazyk se mi dere pojem samozřejmě, ale co je v téhle podivné době samozřejmého?) splňují tradiční vysoká měřítka, důvodem je náladová rozháranost nahrávky, kterou se nepodařilo svázat dohromady. Což však s ohledem na výše zmíněné motto zjevně nebylo tím zásadním kritériem pro dramaturgii plnění playlistu.

Jako zásadní pro dokumentování aktuální formy a rozpoložení SIGNUM REGIS proto slouží jednak titulní „Flag Of Hope“, v níž kapela zbilancovala své dosavadní kolotoče u mikrofonu a k písni přizvala všechny tři pěvce, kteří měli hlavní podíl na nazpívání dosavadních alb, ale i některé z hostů, se kterými v minulosti spolupracovala, jednak již dříve představená živočišná „Given Up For Last“, překopaná ze základu, který někteří z členů SIGNUM REGIS hrávali ještě v rámci své předchozí kapely VINDEX. Obě potvrzují to, že spojení melodičnosti a rychlosti do ukázkově zpěvného power metalu jde SIGNUM REGIS od nástrojů i od úst velmi snadno. Tuhle jízdu nenabourává ani atmosféričtější pocta André Matosovi od ANGRY „Stand Away“, které ohromně sluší řezavý hlas Joty Fortinha, především jeho zásluhu dostává původně křehčí originál o něco agresivnější kabát.  Větší problém je s oběma instrumentálkami - šlapavější a postupně skoro až do jazzu zatoulaná technická „Voyage To The Distant Shore“ a klasická „Ave Maria“ (jasně, deska vyšla v závěru roku) s dominantně dunivou basou jsou sice ukázkou hráčské preciznosti hudebníků ze SIGNUM REGIS, ale na takhle krátké nahrávce náladu desky docela intenzivně tříští.

Ať tak nebo tak, hlavní účel téhle mise je naplněn – píseň o naději a nevzdání se funguje, nabíjí a ukazuje, že forma a síla SIGNUM REGIS ani v nejmenším nepolevuje.

Facebook SIGNUM REGIS
Původně zveřejněno na METAL FOREVER & METAL MAN

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení