Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
TORRAX - Křest desky je první co uděláme, jakmile nám to situace dovolí

TORRAX - Křest desky je první co uděláme, jakmile nám to situace dovolí

Vydáno: 07.04.2021 06:47 v sekci Rozhovory - Víťa Magua

Kutnohorští Torrax vydávají nové album "Příběhy". Máte-li naposloucháno i jejich debutové album "V každým z nás" z roku 2019, určitě mi dáte za pravdu, že kapela rozhodně nepřešlapuje na místě. Slova se chopil kytarista Jindřich Čejka, který odpovídá na otázky, jejichž páteří je hlavně vydání aktuální desky.


Novinka se opravdu povedla. Posluchač zaznamená výrazný krok vpřed jak po instrumentální, tak textové stránce. Jak jste s nahrávkou spokojeni vy sami? 
Máme z toho velkou radost, každé nahrávání nás posune vpřed. Myslíme si, že tentokrát se vše povedlo na sto procent. 
 
Probíhalo nahrávání přesně podle vašich představ? Objevily se i okamžiky, kdy příprava desky byla namáhavá?
Každý nástroj, který na desce posluchači mohou slyšet, byl pro nás namáhavý, ale zároveň to každý z nás zvládnul podle svých představ. S výsledkem jsme všichni spokojeni.
 
Skladby jsou oproti debutu propracovanější a nápaditější. Jak probíhal skladatelský proces? 
Víceméně to probíhalo úplně stejně jako v případě první desky. Skladby vždy dáváme dohromady společnými silami jako kapela.  
 
Album vychází jak na cd, tak i na různých digitálních platformách jako Spotify, Bandcamp atd.. Jakou váhu přikládáte těmto streamovacím službám? Vítězí u vás fyzický nosič nebo patříte mezi ty, kteří tvrdí, že klasická cd zažívají svůj konec? 
Fyzické nosiče určitě nechceme odepisovat. CD si stále kupujeme a máme je doma ve svých sbírkách, ale z pohledu kapely jsou streamovací platformy zajímavé, protože naši hudbu dostaneme k větší škále posluchačů. Z toho důvodu v tom vidíme budoucnost.
 
Těžko hovořit v těchto dnech o koncertním křtu desky, ale přesto, chystáte nějaký? 
Křest je to první co uděláme, jakmile nám to situace dovolí.
 
Jak prožíváte současnou Covidovou situaci? Dá se říci, že vám pomohla v tom, že jste se mohli víc věnovat přípravě desky? 
Paradoxně ani nepomohla. Nahrávání jsme měli naplánované už dávno před celou situací ohledně Covidu. Spíš nás teď brzdí z hlediska propagace nové desky formou koncertování.  
 
Jaký je váš názor na současnou tuzemskou heavy metalovou scénu?
Je tu samozřejmě spousta skvělých kapel, které si zaslouží pozornost, ale upřímně nevíme o současné tuzemské kapele, která by hrála heavy metal v duchu osmdesátých let jako my.
 
Co stálo za odchodem zpěvačky Báry Myslivcové z kapely? 
Nejsi první a určitě ani poslední kdo se na to ptá. Vždycky jsme chtěli chlapský hlas a situace byla příznivá změnám.  
 
Hlavním bodem následujících dnů bude určitě propagace nové desky. Jaké aktivity mimo toho máte ještě v plánu? 
Připravujme kompletně nový merch, který bude poměrně obsáhlejší než současný a také plánujeme natáčení nového videoklipu. 
 
Facebook TORRAX

Vznik: 2016
Místo: Kutná Hora
Styl: power metal
Zajímavost: Původní název kapely byl Thorax, v roce 2018 došlo k jeho změně
 
Diskografie:
2019 - V každým z nás
2021 - Příběhy
 
Sestava:
Honza Sobota - zpěv
Jindřich Čejka - kytara
Jaroslav Komberec - kytara
David Svoboda - baskytara
Michal Kružík - bicí

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále