Hrnce a poklice místo bicích, synťáky na žehlicím prkně, takoví jsou LA BANDA DE CONTENEDOR

Vydáno: 15.07.2021 06:09 - Jan Moravec

Hudba „kapely z kontejneru“ LA BANDA DE CONTENEDOR je živá, energická a staví na originálním přístupu a silném DIY cítění. Podobně, jako recykluje starý šrot na hudební nástroje, přistupuje i k žánrům: od popu přes elektronickou hudbu k psychedelii, od éterických vokálů k rapovým deklamacím. Pod tím vším jsou stále cítit latinskoamerické kořeny. Nebojí se chytlavosti ani kontroverzních obratů. V textech, mapujících vztahy, sex a politiku, je dominantní španělština, zaznívá ale také angličtina a občas i čeština.
“Fiesta in Agonia" je první nahrávkou, na které jasně a zřetelně zní duše téhle kapely. První, která říká, že tohle jsme my. Název má dvě významové roviny. První je doslovná, inspirovaná místní slavností v obci Agonia na severu Portugalska, kde jsem několik let žil a kde i vznikla titulní fotka EP. Druhá je ekologicko-ekonomická, kdy je naše planeta v mnoha ohledech v agonii, dusí nás znečištění a miliardy lidí třetího světa žijí v chudobě, zatímco nás zajímá mistrovství ve fotbale, kde si dát burger a kde se v pátek ožrat. A hlavně, ať nám sem nikdo neleze.” dodává k nahrávce kapelník a bubeník Vojta “Vizír” Vágner.

Třípísňové EP nahrála kapela ve složení Ája – zpěv, syntezátory, Vojta – hrnce, bubny, kufr, syntezátory, zpěv, Mára – baskytara, Póža - syntezároy, zpěv, Hlína – barel, kýbl, drum module v Tajným studiu v produkci Jana Brambůrka a vyšlo 7.7.2021 u Yannick South Records.

La Banda de Contenedor - TOC de Marx
Facebook LA BANDA DE CONTENEDOR


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení