RockOpera Praha připravuje show se symfonickým orchestrem

Vydáno: 15.07.2021 10:17 - Czech Blade

Divadelní prázdniny sice jsou v plném proudu, ale RockOpera Praha už odhaluje novinky, které chystá na podzimní sezónu. „Po dlouhé době přivítáme na jevišti našeho divadla symfonický orchestr,“ řekla výkonná ředitelka, zpěvačka a libretistka Pavla Forest s tím, že orchestr by měl čítat dvacet členů. „Chceme ho pojmout mozartovsky. Dirigovat ho bude Josef Vondráček, s nímž se známe již řadu let,“ přibližuje Pavla Forest.

Josef Vondráček, ředitel soukromé základní umělecké školy Music Art – fakultní školy PedFUK na Barrandově, by měl do RockOpery Praha zavítat se Smíchovskou komorní filharmonií. Umělecký ředitel, klávesista a skladatel Milan Steigerwald a Pavla Forest by s tímto hudebním tělesem chtěli spolupracovat hlavně při představení "Bardo Thödol". Že by se filharmonici ale objevili i v dalších operách, výkonná ředitelka nevylučuje.

Nejedná se však o jedinou exkluzivitu, kterou nadcházející sezóna přinese. RockOpera Praha například na Silvestra představí v koncertním provedení úplně nové skladby z připravované rockové opery "Maria Madonna". Ta bude vyprávět příběh Ježíše Krista z pohledu jeho matky Marie.

Facebook RockOpera Praha


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení