Brněnská TEZAURA se v novém klipu Scarecrows ohlíží za démony z minulosti

Vydáno: 11.08.2021 11:02 - Czech Blade

Na konci července spatřil světlo světa nový videoklip "Scarecrows" brněnské metalové formace TEZAURA. Dlouho očekávané dílo je tu a má ambice být úspěšnější než milionový hit "Heavenhell" z roku 2015.

Klip je tentokrát z dílny režiséra Radima Věžníka, který má na kontě desítky hudebních klipů napříč všemi žánry. Natáčelo se tři dny na netradičním místě se silnou atmosférou – rozlehlém vojenském protiatomovém krytu skrytým hluboko pod brněnskými lesy. „Nakonec v klipu z toho krytu příliš vidět není, ale tíživé emoce onoho místa a neustálý pocit, že se nemůžete zhluboka nadechnout, rozhodně do výsledného díla dodaly hodně emocí“, říká zpěvačka Lori. „Natáčení bylo dlouhé, vyčerpávající a spojeno s různými nepředvídatelnými zádrhely, ale všichni herci, členové produkčního týmu i kapela vložili do tvorby díla celé srdce a podali maximální výkony.“

A na výsledku je to rozhodně vidět. S každým novým vydaným singlem je zřejmý pokrok a vyzrálost hudební i vizuální stránky tvorby této bandy. K TEZAUŘE stále patří jedinečný a dramatický výraz vokálu zpěvačky Lori. Pro fanoušky ale bude jistě překvapením, že ve "Scarecrows" dostal její nebeský hlas svůj protiklad v surových screamech baskytaristy Mary, který skvěle dokresluje celou atmosférickou scenerii tohoto kousku. Kapela se nechala slyšet, že do budoucna chystá Marův scream i čistý vokál zakomponovat do svých skladeb mnohem častěji.

Jaké má dojmy z natáčení hlavní hrdina příběhu Adam, například když si měl přiložit hlaveň pistole ke spánku? „Ve skutečnosti bych tohle nikdy nedokázal. Natáčení bylo technicky velice náročné, ale na druhou stranu se mi líbilo, že se vše točilo okolo mne“, dodává s úsměvem. „Byla to rozhodně skvělá zkušenost.“

O čem vlastně skladba je? „Každý máme nějaké své démony a strašáky z minulosti, kteří nás neustále pronásledují našimi životy. Někdy jsou to jen drobnosti, jindy závažná životní selhání a traumata. Lidé kolem nás nám mohou pomoci, ale v konečném důsledku je to pak vždy jen na našem vlastním rozhodnutí, jestli ze setkání se strašáky vyjdeme jako vítězové nebo jako poražení“, zamýšlí se kytarista, skladatel a textař kapely Nemo.

Zbývá jen položit poslední otázku: „Jste připraveni čelit svému strachu?“

TEZAURA - "Scarecrows"
Facebook TEZAURA


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení