Ve Žlebech vzpomenou na Schelingera a pokřtí kalendář

Vydáno: 10.09.2021 11:34 - Czech Blade

Letošní rok si připomínáme dvě výročí české rockové legendy, zpěváka Jiřího Schelingera - 70 let od jeho narození a 40 let od tragické smrti ve vlnách Dunaje.

V rámci unikátního výročního projektu Schelinger 70 pod vedením zpěvákovy dcery Andrey se uskuteční několik vzpomínkových setkání. To první proběhne v sobotu 11. září ve Žlebech u Čáslavi, v oblasti zpěvákova rodiště.

Večerem provede Andrea Schelingerová, speciálním hostem pak bude legendární bubeník Josef Havlíček, který v schelingerově kapele v roce 1979 nahradil Jiřího Mamuta Stárka.

V několika blocích vystoupí jeden z nejlepších českých revivalů - Jiří Schelinger Memory Band se zpěvákem Lubošem Rosenkranzem. „Fanoušci se mohou těšit na kompletní průřez zpěvákovou tvorbou, od popových popěvků po nejtvrdší skladby, které psaly dějiny českého hard rocku,“ říká Andrea Schelingerová, jediný potomek legendárního zpěváka.

Vrcholem večera pak bude křest kalendáře na rok 2022 složeného z unikátních fotografií z archivu fotografa Otto Dlaboly. K zakoupení budou také trička a další upomínkové předměty vydané v limitovaných edicích speciálně pro letošní výročí.

Projekt Jiří Schelinger 70 vzbudil velké ohlasy mezi fanoušky, což vzbudilo i značný zájem médií (TV Nova, ČT, Super.cz, 5+2, Deník, Radio Beat, Slovenský rozhlas atp.).

Více informací k projektu na www.jirischelinger.cz

FB událost


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení