Vladivojna La Chia vydává novou desku

Vydáno: 24.09.2021 10:44 - Czech Blade

Vladivojna La Chia, zpěvačka, skladatelka, textařka a vystudovaná výtvarnice, vydala 23. září již páté autorské sólové album "Tam v hluboké tmě tepe a září". Písně vznikaly v domácím studiu Mrtvola Vladivojny La Chia a ve středověkém sklepení Domu U Kamenného zvonu. Atmosféra vzniku se odráží v náladě šestice skladeb, kde hraje značnou roli světlo, tma, erotika a podprahový mysticismus.

VLADIVOJNA LA CHIA_cd„Do nové desky se mi vloudila erotika, ze sklepů tam zbyla mystika. Je to pro mě spíš noční album. Intimita noci a samoty vám dává hodně prostoru pro zbystření. Nepotřebujete toho tolik. Je to velký kontrast k předchozím Hrdinům naší doby, které jsem nahrávala s velkou kapelou. Teď jsem se sama uzavřela do svého světa. V mém životě se stalo tolik emočně silných věcí, že jsem měla potřebu je zaznamenat do zcela nových skladeb a od akustiky jsem se odklonila spíše k elektronice,” popisuje Vladivojna téma nové nahrávky.

Vedle elektroniky uslyšíte zvuky vytvořené z rozmanitých věcí, které skladatelku během natáčení obklopovaly - kuchyňské nože, hrnky, štětce, tibetské zvonky, venušiny kuličky nebo sto let stará kytara. Skladba "Neklidná noc" byla nahrána loni na podzim v rámci živého komorního vystoupení v Domě U Kamenného zvonu několik dní před uzavřením živé kultury.

Je to zatím asi nejosobnější a nejintimnější deska, kterou Vladivojna vytvořila, ale jak sama říká, není prvoplánová: „Některá spojení, která pro mě osobně mají hluboký smysl, nechávám často v náznacích,” uzavírá autorka.

Pro koncertní podobu "Tam v hluboké tmě tepe a září" postavila Vladivojna zcela novou kapelu s názvem TEPE A ZÁŘÍ v obsazení Karolína Šustová (klávesy), Tereza Čepková (basa) a Jan Horváth (elektronické bicí), originální kapelní kostýmy navrhla Lenka Mulabegović z dílny Mi fashion label.

Album vychází digitálně a v limitované vinylové edici s minimalistickým obalem Vladivojny, některé desky obsahují také Vladivojninu erotickou grafiku vytvořenou suchou jehlou či autorskou kresbu.

Křty alba proběhnou 9. 10. v Praze, 12. 10. v Brně a 13. 10. v Ostravě. Program se bude skládat ze dvou částí. V té první odehraje Vladivojna La Chia akustický set po boku své dlouholeté spoluhráčky cellistky Terezie Vodička Kovalové, v druhé části představí aktuální album s kapelou TEPE A ZÁŘÍ.
vladivojna la chia - v rudé
Facebook Vladivojna La Chia


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení