ANTEATER zvou do jiných světů

Vydáno: 28.09.2021 08:07 - Czech Blade

Mladá pražská kapela ANTEATER vznikla v roce 2018 ve tříčlenném složení, charismatickou zpěvačku a baskytaristku Andy doplňují kytarista Jindra a bubeník Hanzi. Pro aktuální EP oslovili ANTEATER producenta Thoma Frödeho (IMODIUM). „Znali jsme Thomovy projekty i jeho práci a přišlo nám, že je to ten správný člověk. Jak pro naši kapelu, tak pro posun v elektronice, kterou jsme chtěli do v podstatě typické kytarovky zakomponovat,“ říká bubeník Hanzi.

Výsledek jejich spolupráce zaznamenali v pražském Golden Hive Studios, vzniklo tak třípísňové EP "Other Worlds". „Chtěli jsme na studiové nahrávce dosáhnout dravosti a špinavějšího soundu. Zároveň jsme do nahrávky chtěli dostat energii z našich koncertů. Volba padla na Golden Hive a Amáka, protože se podílel na deskách, které nám jsou zvukově i stylově poměrně blízké.“ dodává Jindra.

Texty pojednávají většinou o momentálním rozpoložení, soubojích, které vedeme nejen s ostatními, ale především sami se sebou. Často je to ohlédnutí za nějakou špatnou zkušeností, která nás nějakým způsobem změnila a posunula v životě dál. Píšu texty tak, aby se v nich dokázal najít každý,“ zmiňuje zpěvačka Andy.

První singl a zároveň videoklip v režii Michala Havlíčka vznikl k písni „I Can Save You“. Celé EP kapela pokřtí v pražském klubu Rock Café 15. října 2021, kde odehraje set společně s DIRTY BLONDES.

ANTEATER - I Can Save You

Facebook ANTEATER

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení