Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
WARHAWK – Chceme hrát co nejvíc to půjde

WARHAWK – Chceme hrát co nejvíc to půjde

Vydáno: 04.10.2021 13:47 v sekci Rozhovory - Víťa Magua

Českobudějovičtí power metalisté WARHAWK natočili v roce 2007 demo „First Flight“ a o tři roky později debutovali albem „Depth of Your Soul“. Za tu dobu jsme je mohli vidět mimo klubových vystoupení taky na Metalfestu nebo Masters Of Rock. Čekání na novou desku už možná nebude trvat dlouho, ale o tom již více bubeník Štěpán Halla.


Kolem WARHAWK je téměř rok zdánlivé ticho, ale něco mi říká, že by mohlo jít o ticho před bouří. Je tomu tak?
To uvidíme, jestli to bude bouře (smích). Stále děláme na nové desce a muzika už je v podstatě všechna nahrána. Už jen pár sól a pak se pomalu vrhneme na zpěvy, které bychom rádi stihli do konce roku a pak míchat, masterovat a vydat.

Poslední oficiální zprávou směrem k fanouškům byla informace o výměně na postu klávesáka. Co dalšího se v kapele za ten čas událo?
Klávesáka máme nového, mladého a zase talentovaného Aleše Vavrušku. Přišel k nám místo Pavla „Dvorkyse“ Dvořáka, který se chtěl věnovat už jen SEBASTIEN. A hlavně obě holky na jaře porodily. Takže zatím jedeme v trochu volnějším rytmu a nechceme je stresovat.

Warhawk                                                      Aleš Vavruška - klávesy

Letos v září jste po dlouhé době vystoupili živě a to na akci v klubu Fabrika v Českých Budějovicích s legendárním TITANICEM. Byla to akce ve vaší režii? Jak dopadla a jak se vám po takové době hrálo?
Byla to akce klubu, který znovu otvíral pod novým vedením, a byla to vlastně taková generálka, jestli bude v nově zrekonstruované Fabrice všechno fungovat. Bylo super stát zase po roce na pódiu a hrát pro lidi. A myslím, že to dopadlo dobře i přes zjištění, že klub potřebuje ještě malinko doladit dozvuk na pódiu. Ale to se samozřejmě může stát, když celý klub přestavujete. Lidi byli, odezva super a hrálo se nám dobře, TITANIC jsou fajn kluci. Prostě se to povedlo.

Pracujete na svém třetím albu, které by se podle dřívějších zpráv mělo objevit na podzim. Stane se tak nebo se práce na desce ještě o nějaký čas posunou?
Jak už jsem říkal, asi se to protáhne do jara a to hlavně kvůli holkám, které nechceme tahat přehnaně od dětí. Fanoušci určitě zvládnou ještě pár měsíců počkat (smích).

Zatím jste nepustili do světa žádnou ochutnávku z chystaných nových skladeb. Bude v něčem vaše nová tvorba odlišná od té předcházející?
Nepustili, ale těšíme se, až pustíme. Jinak tři už hrajeme živě. A žádné zvláštní změny se dít nebudou, i když ve dvou písních máme poprvé podladěné kytary. A doufáme, že bude deska lepší než ta minulá.

Warhawk

Žádné další potvrzené akce jsem z vaší strany nezaznamenal. Uvidíme vás tedy naživo někde v nejbližších měsících?
Rádi bychom se do vánoc ještě alespoň dvakrát někde ukázali, ale zatím nemáme nic potvrzené.

Dřív se mezi kapelami tradovaly zvěsti, že „ženská v kapele přináší spíše problémy“, což už jak vidno zřejmě dávno neplatí. Žen v metalových kapelách postupně přibývá a vy máte v sestavě hned dvě. Jak se díváte na ono výše zmíněné pořekadlo? Kdo má v kapele v případných rozepřích konečné slovo?
Že je to nesmysl. Pokud člověk používá hlavu. Nikdy jsme neměli problém s jakoukoliv členkou naší kapely. A pokud se člověk smíří s tím, že holky budou na mateřský a nějaký čas se kapela přibrzdí, tak není problém. Obě budou pokračovat a už se na to těší. Když už dojde na nějaký rozepře a hlasování je tři-tři, konečné slovo mám já jakožto kapelník (smích).

V sestavě kapely se postupem času vystřídaly zpěvačky hned čtyři. Jak obtížné bylo najít za odchozí členky jejich nástupkyně? Shánějí se hůř zpěvačky než zpěváci?
To bylo různé, ale většinou šlo o konkurz, na který vždycky dorazilo dost holek. Takže pokaždé bylo z čeho vybírat. Když jsme kapelu zakládali, tak jsme chtěli kluka, ale asi dva roky jsme nemohli nikoho sehnat a tak jsme zkusili holku a už nám to zůstalo.

V minulosti jste hráli jak na Masters Of Rock, tak na Metalfestu. Jak na tyhle akce vzpomínáte?
Byly to nezapomenutelné zážitky a byli bychom strašně rádi, kdyby se nám to znovu podařilo! Zprvu jste zaražení, protože ve chvíli, kdy stojíte na tom podiu a nejbližší člověk je od vás tak pět metrů, tak vám není úplně hej. Ale relativně rychle si člověk zvykne a pak už je to skvělý. A lidi byly vždycky úžasný. A dokonce i všechny kapely byly úžasný. Rádi na to vzpomínáme!

Co tedy bude v nadcházejících měsících v kapele vaší prioritou?
Určitě dodělat desku, natočit klip a příští rok hrát co nejvíc to půjde!

Facebook WARHAWK
 
Vznik: 2005
Místo: České Budějovice
Styl: power metal
 
Diskografie:
2007 - First flight
2011 - Depth of your soul
2015 – War Of Memories
 
Sestava:
Simona Končoková – zpěv
Denisa "Denny" Bohony - baskytara
Míra Syrovátka - kytara
Franta "Fanny" Farka - kytara
Aleš Vavruška – klávesy
Štěpán Halla - bicí

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále