Vychází vymazlená reedice „Thrash the Trash“ na CD a LP

Vydáno: 30.11.2021 06:13 - Czech Blade

Splněný sen, na který si bylo nutné počkat hezkých pár let. Bezesporu kultovní album heavymetalové stálice tuzemského teritoria vyjde už za pár dní remasterovaně ve formátu CD a LP. Objednávky už běží.

ARAKAIN_Thrash_cdARAKAIN se na svém debutovém albu rozmáchli k výjimečnému výkonu, který odpovídal excelentní formě kapely na přelomu 80. a 90. let. Přesto byla práce na prvním, a zároveň klíčovém albu dobrodružná. „Všechno bylo analogově, tzn. žádnej digitál, počítače, pokaždé znovu nastavování zvuku a další lopota. V době realizace alba jsme byli všichni bez jakýchkoliv zkušeností a učili se za pochodu podle západních nahrávek. Ale to nestačilo. Nástroje a technika nebyly dokonalé, ani praxe našich studií a jejich zvukařů. Když jsme například mixovali nahrávku, oblehli jsme mixážní pult ze všech stran a každý měl na starosti jiný efekt nebo knoflík. Pustil se pás s nahranými stopami na magnetofonu a křičeli jsme na sebe povely, kdo má čím a jak moc otočit,“ uvedl pobaveně v loňském bilančním rozhovoru k „Thrash the Trash“ pro Spark kytarista Jiří Urban.

Nyní přichází čas na návrat legendy! Po dlouhých letech, kdy nahrávka nebyla oficiálně k dispozici, vychází „Thrash the Trash“ v novém remasteringu ze studia SONO Records jako vinyl, CD se speciálními bonusy v podobě dobových singlů a vůbec poprvé digitálně! Album prošlo také kompletní grafickou rekonstrukcí, a tak fanoušci dostanou do ruky debut ARAKAINU v maximálním vizuálním provedení. Jak LP, tak i CD obsahuje kompletní texty i bohatou fotografickou dokumentaci.

Mezi šesti přidanými skladbami na CD verzi nechybí opusy jako „Ku-Klux-Klan“, „Gladiátor“ nebo „Proč?“. Nově tak album, které zdobí šestiprstá pěst, přinese hned patnáct skladeb. A příznačný dotaz, proč má ruka šest prstů? „Prosadit obal, který by byl trochu adekvátní, bylo ve své době dost složité a výtvarník Gustav Vávra, se kterým jsem to vymýšlel, nakreslil alespoň ruku se šesti prsty, což bolševická schvalovací komise vůbec nepostřehla,“ vysvětluje zpěvák Aleš Brichta.

Reedici Thrash the Trash či triko s motivem objednávejte na Sparkshopu.

Arakain - Thrash the Trash
Facebook ARAKAIN


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení