PANOPTIKO - …nikdy nekončící bál

Vydáno: 15.12.2021 14:38 - Czech Blade

Vítejte ve světě, kde jsou barvy ostřejší a sytější než na nejlepším modelu současných smartphonů. PANOPTIKO do naší současnosti přichází z minulých staletí a ptá se: „Velevážení dvořané, kam se tento svět přetáčí? Co je to za společnost, plnou přetvářky, lží a pozérství, kdy si spousta lidí musí dát masku, aby mohla být alespoň na chvíli sami sebou…  Za starých časů si přece lidé dávali masku, aby mohli být někým jiným…“

A kdo jsou PANOPTIKO? Soubor tajemných kreatur, kde je frontmanem a zpěvákem Lord Panoptik, který je nesmrtelný, žije staletí, v textech se tedy může vyjadřovat k čemukoliv z jakéhokoliv časového úhlu pohledu. Na nikdy nekončících bálech jej stále obklopuje jeho věrná družina, kterou tvoří: Don Balkoni (buben), Baron von Telephon (drnká, fouká, smýká), Segñor Farkas (basa) a Dr. Konektor (loutna).

PANOPTIKO_cdTuto eskadru je normálně téměř nemožné zastihnout, hraje stále v jiných staletích. Ale i ona někdy podléhá, a tak na četné žádosti ctihodných dvořanů se rozhodla zvěčnit své opusy v hranickém studiu Bomb Jack. Tam jsme je zastihli při nahrávání jejich debutového alba pod producentskou taktovkou Wendela Dreiseitla.

Ten prozradil, že PANOPTIKO už od minulých třeskutých zim natáčí – jak jinak než postaru analogově do pásu – jedenáct balad, které vznikaly celá staletí. Na vzácném pergamenu popsali osudy a příběhy plné ctností, nectností, radostí a smutků dnešního světa i časů dávno minulých.

Na večerní hostině u zlatých pohárů plných vína a stolů prohýbajících se pod hromadou pečených koroptviček, husiček a selátek bylo také zmíněno, že PANOPTIKO natáčení alba přerušilo kvůli velkým letním putovním bálům pod otevřeným nebem. travelwithgirls.com S velkou poklonou děkuje spřízněným družinám TRAKTOR a DYMYTRY, za právě skončené své ctěné hostování na jejich Monster Meeting podívaných.
Teď už družina kolem Lorda Panoptika představila album „Poslední tango“, z něhož do digitálního prostředí, pro ně doposud zcela neznámému, vypustila první dva songy „Poslední tango“ a „Escobar“.

Escobar
Facebook PANOPTIKO


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení