VÁM UŽ Z TOHO JEBE, DESÁTNÍKU! - ukázka z románu pošesté

Vydáno: 07.01.2022 14:28 - Czech Blade

Strhující akční krimi z prostředí těžkotonážního ocelového kartelu!
Domácí metalová scéna se v těch letech definitivně rozjela na plné obrátky! Skupiny byly soustavně na turné, a to nejen po ČSSR, ale i zahraničí. Vznikající gramofirmy sypaly, počínaje už rokem osmdesát tři, jedno skvělé album za druhým. Přitom vůbec nešlo jen o hlavní města našich republik, jak by se jeden mohl domnívat.

Skvělým dílem odstartoval kupříkladu jistý gang z Jihlavska, jmenovitě THE OVERSHITTED TOILETS. Debut „Diarrhea Of A Fatman" pomohl v létě 1985, pochopitelně vedle kariéry samotné skupiny, rozjet a etablovat brněnské vydavatelství Decibel Warning.

Jméno kapely i desky každému normálně uvažujícímu člověku napovídají, že Trdlo – hrdlo, Seržant Pepa – guitar, Elvis Pooper – guitar, Rumburak –basa piv, Mr. Klister – blicí berou sebe i vlastní tvorbu s úsměvem. Vždyť už jen ty pseudonymy!

Vysvětlujte to však bolševikovi! Cenzura vzdor kulturnímu uvolnění nemínila couvnout bez boje a řádila jak rudý teror. Striktně nařídila škrtnout skladbu „Vietnamese Neigbours Ate My Dog", prý kvůli nelichotivému textu na adresu soudruhů z bratrského, socialistického státu.

Potíže se nevyhnuly ani obalu. Původní fotografie pořízena na silničním odpočívadle u Biškeku v sovětské republice Kyrgyzstán, byla na mimořádném zasedání odboru kultury při Městském Výboru KSČ v Jihlavě zamítnuta. Samoúčelnost podobných zákazů, stejně jako důkaz o bordelu, jaký (nejen) v tom komunisti měli, nejlépe dokazuje fakt, že snímek nevábného sociálního zařízení v moskevské bytovce nakonec prošel! A to ještě soudruzi totálně přehlédli zadní stranu alba! Ta pro změnu zachycuje žalostný stav WC přímo v budově jejich úřadu.

Inu, paradoxy doby…

Objednávej od listopadu u Smile Music. Dřív než ti jebne!

DESÁTNÍK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení