BLACK HOLES vypouštějí nový singl Dispossessed

Vydáno: 15.01.2022 10:05 - Czech Blade

S druhým singlem z chystané desky přichází pražská rocková dvojice BLACK HOLES. Kateřina Nikola (basa, zpěv) a Martin Beneš (bicí) na podzim vydali píseň "Not Far Away", která předznamenala nový zvuk obohacený o elektroniku. Nyní vychází druhý singl nahraný opět v ústeckém Tajným Studiu a už od jeho úvodních vteřin je jasné, že v nastoleném směru kapela pokračuje a dále ho rozvíjí. Od BLACK HOLES nečekejte žádné veselé texty, i když sdělení není tak temné, jak by se podle názvu „Dispossessed“ mohlo zdát.

„Člověk se nemusí k někomu zařazovat, někam nutně patřit. I když si připadá nechtěný ze všech stran, je to v pořádku, pokud si jde za tím, čemu věří a o čem si myslí, že je správné. Tohle byly moje pocity, když jsem psala Dispossessed,“ říká Kate. „Často se o tomhle tématu bavíme s Martinem a jsou chvíle, kdy si říkám, že se právě s naší kapelou vlastně nikam nehodíme. Ale i kdyby to tak bylo, je to v pořádku, protože děláme to, co nás baví“, dodává.

Videoklip poznamenala celosvětová pandemie a s ní spojené omezení cestování. „Ještě před covidem jsme k natočení klipu oslovili Hoi Mana, což je mladý režisér, který studuje v Praze. Jenže před natáčením pobýval doma v Honkongu a pak už se kvůli restrikcím do Prahy nedostal. Domluvili jsme se nakonec tak, že celý klip natočí v Hongkongu. Tahle situace se vlastně i promítla do příběhu a atmosféry klipu. Ten vypráví příběh dvou partnerek, které se musely kvůli pandemii odloučit a to zásadně ovlivnilo jejich vztah. Vím, že spousta lidí si podobnou situací prošla a dost je to poznamenalo. Pandemie byla výzvou i pro nás. Museli jsme zrušit turné a několik koncertů. Na druhou stranu jsme rádi, že se nám podařilo tuhle situaci překonat, soustředit se na nahrávání ve studiu a že díky tomu vznikl tento klip,“ říká Martin.

Black Holes - Dispossessed
Facebook BLACK HOLES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení