TAMDOLETMA kreslí temné obrazy z odvrácené strany

Vydáno: 07.04.2022 06:43 - Czech Blade

V první jarní den tohoto roku vyšla pod hlavičkou labelu Yannick South Records nová deska kapely TAMDOLETMA nesoucí jednoduchý, ale o to mnohoznačnější název. "Strana B". A už prvními tóny posluchače bezpečně vrátí do nebezpečné zimy, či alespoň do nevypočitatelného podzimu.

„Všechno má stranu B, tu druhou, tu která zpočátku nemusí být vidět, tu temnější. A tahle naše deska má jenom stranu B. Obě její strany jsou právě ty odvrácené. Ale není jen temná, je základem pro veškerou naději, pokud můžeme doufat, že ty mnohdy bezvýchodné příběhy nakonec přece jen dopadnou jinak. I proto jsme si jako motto k desce vybrali citát Davida Lynche končící slovy Čím více temnoty dokážete shromáždit, tím více světla můžete také vidět.“ uvádí k desce autor písní František Jaroš.

A temnoty se ve většině z osmi obsažených skladeb povedlo shromáždit opravdu dostatek. Čistě syntezátorové písně střídají klavírní plochy, evokující skutečně, jak kdyby David Lynch a Angelo Badalamenti pracovali na soundtracku ke čtvrté sérii seriálu Twin Peaks, aby tyto vzápětí vystřídala akustická kytara a dala tak vzpomenout, že TAMDOLETMA ještě na minulé desce "Hey Joe" z roku 2017 a následujícím bezejmenném EP z roku 2018 byla ryze písničkářskou záležitostí ve složení kytara a housle s občasnými hosty. To je však již minulost. Kontinuita přetrvává, ale jinak jsme svědky proměny, a stojíce s albem "Strana B" na jejím počátku, můžeme říct, že černá skupině TAMDOLETMA a této desce sluší.

Týden před vydáním alba vyšla spolu s klipem i singlová píseň s názvem "_zabitý", která je zřejmě nejpřímější z této kolekce.

TAMDOLETMA - _zabitý
Facebook TAMDOLETMA


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení