ALMOST.ARTIST ve svém prvním klipu zapalují Cigarettes

Vydáno: 27.04.2022 10:33 - Jan Moravec

Pražská skupina ALMOST.ARTIST se představuje debutovým klipem k samostatnému singlu s názvem "Cigarettes". Čtveřice muzikantů v kouři podávané cigarety polemizuje o frustraci z nepohodlí i o jeho hořkém přijetí.

„Cigarettes je hlavně o pocitu, že na nějakým místě už nemůžeš dlouho zůstat, že už ti dalo všechno a budeš muset jít brzo pryč. Je to přesně o tom momentu, kdy nejde ještě teď hned odejít. Tak jdeš aspoň ven na cígo a u toho si trochu víc v klidu přemejšlíš nad tím, jaký to bude, až budeš pryč, až budeš zase konečně volnej,” říká zpěvák a kytarista Petr Freitag.

Smíchání skladby natočené ve zkušebně se ujal rakouský producent a skladatel Julian Werl, stojící za projektem NICHI MLEBOM a debutovým albem brněnských SINKS coby producent. Režie minimalistického videoklipu se chopila Adéla Haschková, střihu frontman skupiny Petr Freitag, produkce Kateřina Nekvindová. Z jednodenního natáčení tak společnými silami vznikl první videoklip skupiny.

Garage-rockovou kytarovku odkazující na éru skupin Petera Dohertyho LIBERTINES či BABYSHAMBLES založili kytaristé Adam Mičinec a Petr Freitag. Později se na baskytaru přidal David Moudrý koncertující také s AIKO nebo FUNKY MONX. Formaci uzavírá bubeník Matej Kráľ. Na přelomu jara a léta chystají hudebníci další singl a debutové EP natočené v pražském Golden Hives Studiu.

almost.artist - Cigarettes
Facebook ALMOST ARTIST


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení