RADIOMAJÁK vyzývá písní Slepí chodci k péči o přírodu

Vydáno: 06.05.2022 07:05 - Czech Blade

Nevyzpytatelnosti vztahů i životnímu prostředí se v novém singlu "Slepí chodci" věnuje skupina RADIOMAJÁK. Skladbu doprovází videoklip z rozhledny, lesů i letiště v domácím Karlovarském kraji.

„Při každém našem počinu bychom rádi upozornili na některá témata, co nás trápí. A samozřejmě chceme sami přiložit ruku k dílu. Okolí lokací natáčení jsme v rámci tohoto cíle uklidili od veškerého odpadu a ten recyklovali. Je smutné, když v takto krásných lesích míjíte smetí. Krajině to škodí a hyzdí ji. Kdyby se i jeden člověk koukal kolem sebe, poklidil nějaké své oblíbené místo, místo toho, aby světem kráčel jako slepý chodec, udělá nám to radost,” říká kytarista a zpěvák Václav Truhlář.

Pětičlenná skupina z Chebu založená roku 2019 vydala doposud jeden singl s názvem "Léto" a sérii necelých dvou desítek živých videozáznamů písní pod názvem "Live From The Basement", natočených ve vlastním podzemním nahrávacím studiu. Formaci kytaristů a zpěváků Václava Truhláře a Lukáše Rédy postupně doplnili bubeník Jiří Duchek, basista Petr Kugler a nově i klávesista Matěj Brož.

„Na kreativě videoklipu jsme se podíleli všichni jako ostatně na všem, co děláme. Natáčení jsme svěřili místní agentuře AG Production. Při vymýšlení scén s kupou plyšáků v jehličí nebo rozmotávání VHS pásky nám bylo jasné, že po sobě budeme muset uklidit. A v tu chvíli nám došlo, že nemusíme přeci napravovat jen náš nepořádek, ale z úcty k přírodě i prostor kolem,” vysvětluje Lukáš Réda.

Skladba "Slepí chodci" je samostatným singlem produkovaným kapelou, debutové album hudebníci chystají na konec letošního roku.

RADIOMAJÁK - Slepí chodci
Facebook RADIOMAJÁK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení