Bratři Orffové vydávají další píseň a přidávají koncert jarního turné

Vydáno: 13.05.2022 06:43 - Czech Blade

Bratři Orffové, kteří se v únoru připomněli dosud nevydanou skladbou "Píseň pro Stefanii Sauer", potěší fanoušky další novinkou. Společně s kytaristou Tiborem Židou vydávají v nové aranži skladbu a videoklip písně "Bez názvu".

Bez názvu vznikla, stejně jako Píseň pro Stefanii Sauer, s o generaci mladším hudebníkem a kamarádem z Krnova. Opět ve značně komorním aranžmá, tedy jen zpěv a akustická kytara. Byl to moc příjemný proces, zkrátka jsme se s Ivanem Gajdošem párkrát sešli, zkusili si to zahrát společně nanečisto a už jsme nahrávali. Vznikl takový "živák" kdy byly zpěv i katara nahrávány současně, bez možnosti další editace nebo střihu,“ popisuje Lukáš Novotný.

Pro skladbu "Bez názvu" sáhli Bratři Orffové znovu do archivu. Provedení videoklipu Bez názvu se ujala tatérka a kreslířka Nella Vilímková. 

„Bez názvu byla tuším naše úplně první písnička nasazená na Radiu 1 a to ještě před vydáním alba Bingriwingri roku 2005. Měla velkolepější kytarovou aranž, na kontrabas hostoval Petr Tichý,“ dodává Novotný.

Bratři Orffové se vydávají na druhou půlku z velké části vyprodaného turné. I proto přidávají druhý pražský termín 13. května v Café V lese. Poslední vstupenky zbývají na koncert 11. května v Plzni a 14. května v Kopřivnici.

Bratři Orffové - Bez názvu

Facebook Bratři Orffové

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení