TAPE01 odhalují své zvířecí instinkty

Vydáno: 20.05.2022 10:18 - Czech Blade

Alt–rocková kapela TAPE01 vydala svůj první animovaný klip k písni "Animal Instincts", která se umístila mezi Top20 v letošním ročníku soutěže pro začínající interprety Startér Radia Wave. Song v sobě kombinuje tóny připomínající hudbu Nicka Cavea a Davida Bowieho, zároveň naráží na ožehavé a diskutované téma – čím dál větší pomíjivost milostných vztahů.

Animace klipu se ujal bubeník kapely Vojtěch Papp. K výsledku říká: „Klip i text písně pojednává o pomíjivosti a bezvýznamnosti vztahů na jednu noc. Mladík vyobrazený v klipu je zachycený v nekonečné smyčce, kdy se mu různé ženy střídají jedna za druhou, téměř na denní bázi.“ I přesto, že by se takový život mohl zdát mnohým jako sen, jemu to očividně žádnou radost nepřináší. Naopak silně převažuje frustrace z repetitivního stylu života bez jasného významu.

Pražská kapela TAPE01 vznikla na jaře roku 2019, kdy vydala své debutové EP s názvem "Tales of The Pink Nation", které jí brzy vydobylo základnu věrných posluchačů. Jako mnoha dalším kapelám, i TAPE01 zabránila pandemie ve veřejném vystupování. Čas a energii, které by věnovali koncertům, se členové kapely rozhodli vložit do druhého EP s názvem "Halfway There". Krátce po jeho vydání vznikl první hraný klip kapely ke skladbě "Midnight Ballet". Kapela se v současné době dále hudebně rozvíjí a vynahrazuje fanouškům živá vystoupení, ve kterých jí pandemie zabránila. Pravidelně můžeme TAPE01 zastihnout například v holešovickém klubu Cross nebo v dejvické Klubovně.

Tape01 - Animal Instincts
Facebook TAPE01


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení