Tomáš Průša přichází s debutovou deskou Černá a bílá

Vydáno: 20.05.2022 13:29 - Czech Blade

Tomáš Průša_cdFinalista festivalové přehlídky Blues Alive Aperitiv 2022 Tomáš Průša po několika EP vydává autorské debutové album s názvem "Černá a bílá", na které si přizval řadu zvučných muzikantských jmen. Křest proběhne 30. 5. 2022 v Malostranské besedě v Praze.

Kromě kapely ve složení Jan Sládek - kytary, Michael Nosek - bicí, Jan Neruda - basa a Ondřej Kříž - klávesy, harmonika, se na nahrávce desky objevili muzikanti z okolí kapely DRUHÁ TRÁVA: Luboš Malina - banjo, Josef Malina - housle a Luboš Novotný - dobro. Tomášův zpěv skvěle doplnila Jana Zenáhlíková a to zejména v titulním duetu Černá a bílá. Pražský DJ Mr. Ultrafino alias Daryl Baalki se pak postaral o remix skladby "Váhám".

„Tahle deska vznikla vlastně díky karanténě a nemožnosti hrát před publikem,“ říká Tomáš Průša a dodává: „Natočili jsme s Honzou Sládkem hrubá dema a řekli si, že to půjde. Tu desku jsem ale chtěl dělat s producentem, který by nám pomohl nejen se zvukem, ale i s celkovým výrazem písniček. Volba padla na Mishana Pajdiaka, který stojí za produkcí skupin ALVIK, DIVÁ BÁRA, Mirka Kemela nebo Pavola Hammela.“

Deska vznikala ve studiu Sono za dohledu Milana Cimfeho a Adama Karlíka. Následný mix a mastering už měl plně v ruce Mishan Pajdiak.

Tomáš Průša Band - Geronimo

Facebook Tomáš PRŮŠA

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení