SACA a Filip Gemroth na léto přichystali funk-popový remix He Said

Vydáno: 02.08.2022 10:54 - Czech Blade

Ostravští SACA se nechali poprvé zremixovat. Ke spolupráci oslovili pražského producenta a frontmana MAKE MY HEART EXPLODE, který jejich melancholické kytary převlékl do „daftpunkovského“ kabátu.

„S kapelou SACA jsme se potkali před pár lety na koncertě kapely Lake Malawi, kterým dělám živý zvuk. Zjistil jsem, že kluci znají mojí úplně první kapelu TONELESS, což mě hodně potěšilo,“ vypráví Filip Gemroth. „Kluci mi pak poslali song "He Said". Hned jsem v něm viděl velký potenciál - respektive song byl skvělý už v původní verzi, ale nedalo mi to a zkusil jsem vytvořit vlastní verzi produkce, trochu jsem zariskoval, ale kapele se moje verze líbila.“

Bubeník Michael Gacek dodává: „Filipovi jsme nechali úplně volnou ruku. Z našich stop ponechal pouze vokály a kytarová sóla, jinak vymyslel vlastní party kytar, basy, bicích a kláves.“

„Původní song mě inspiroval ke zvuku alá Daft Punk, ale třeba mezihra "He Said" mi zase něčím připomíná Y2K song "My Friend" od Groove Armada,“ popisuje autor remixu. „Nálada songu se dá těžko popsat, lepší je si ho poslechnout!“ Nápovědou budiž (kromě dvou zmíněných elektronických kapel) disko koule, která figuruje ve videoklipu k novince.

Zatímco u posledních dvou singlů ("The Post" a původního "He Said") kapela nevylučuje, že by se mohly objevit na její připravované druhé desce, aktuální verzi zamýšlí jako samostatnou mimoalbovou záležitost. „Jsme rádi, že je tahle naše vzájemná spolupráce venku a žije vlastním životem. Je to vlastně první SACA song, na který můžete tančit, “říká Michael Gacek. „Před pár týdny jsem byl v Los Angeles, track "He Said" si tam několikrát přehrával v autě a musím říct, že v místním prostředí fungoval skvěle,“ zakončuje Filip Gemroth.

Saca - He Said
Facebook SACA


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení