MEAN MESSIAH - Na vlastních nohách

Vydáno: 14.05.2015 00:00 - Petr Adámek

Dan Friml (ex-SEBASTIEN, ex-ANESTESY aj.) prošel řadou projektů a skupin, nahrál s nimi velmi ceněná alba (mezi nimi i „Sny o Marii“ od SEBASTIEN z roku 1992) a posbíral řadu zkušeností.

Vše se však zvrtlo v okamžiku, kdy nastoupil do skupiny COSMETIC PUNKS. V ní prožil pět let noční můry, která ho dostala na profesní i existenční dno, a tak není divu, že po ní už neměl náladu věnovat se hudbě. Stáhl se do ústraní a postavil se znovu na nohy.

Tehdy ovšem netušil, že v roce 2013 vydá první album svého nového thrash/death metalového projektu MEAN MESSIAH. Debutovou desku dělal celou sám – složil ji, nahrál ji ve vlastním studiu, produkoval, mixoval atd.

Práce na albu „Hell“ trvaly sedm let. Po jeho vydání k sobě Dan přibral muzikanty, aby mohl s MEAN MESSIAH vystupovat naživo a 1. září 2014 se na YouTube objevil první klip ke skladbě „The Game“.


Během čtyřiadvaceti hodin měl 1000 shlédnutí a dokonce se posléze kapela stala i tipem týdne na Bandzone.cz. Momentálně už probíhají počáteční práce na nové desce, která by měla vyjít v polovině roku 2016.

Album nahrávané ve studiu Dana Frimla The Barn (a Danem i opět produkované) sice ještě nemá jméno, zato pilotní singl ano. Jmenuje se „Let Us Pray“ a uveřejněný bude letošního léta rovnou i s videoklipem, na kterém se momentálně pracuje. Budete si jej potom moct nejen stáhnout ale i zakoupit jako fyzický nosič v limitované edici. Pokud si chcete MEAN MESSIAH vychutnat naživo, zastihnete je mimo jiné například na Czech Death Festu, Basinfirefestu, Gothoom, Barrocko/Metalshop festu a dalších.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení