Taková je Touha kapely VILEM2...

Vydáno: 15.10.2022 13:59 - Czech Blade

Kapela VILEM2, která letos v březnu vydala singl "Čerstvá krev", jehož kmotrem se stala legenda českého bigbeatu Michal Prokop, nelení a po půl roce koncertování vydala další nahrávku.

EP "Touha" se třemi novými písněmi a jarním singlem "Čerstvá krev" přináší sugestivnější polohu kapely, ve které kombinuje silné rockové motivy s propracovanou aranží, a přitom stále vychází z klasického písňového schématu.

Pilotní skladba “Dálnice” ve své až eroticky valivé tenzi popisuje snahu o únik z partnerských temnot a z minimalistického intra na syntezátory přechází po sérii experimentálních zákrut v osvobozující euforii. "Podzim v srdci" je nostalgickou popovou baladou s country/world music feelem, a filozofující skladba “Čas” stojí na divokém, kytarovém riffu a striktně pulzující sloce.

Novinka vznikala ve studiu mistra zvuku a kytaristy Pavla Marcela (mj. nástupce Luboše Andršta v kapele FRAMUS FIVE) a nahrávce to svědčí. Někteří jazykové tvrdí, že aktuální zvuk na EP "Touha" může letmo připomenout nestárnoucí album kapely FLAMENGO "Kuře v hodinkách"

VILEM2 - Čerstvá krev

Rozcestník na všechny platformy:

Facebook VILEM2

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení