RED BARON BAND vydávají singl s protiválečným poselstvím

Vydáno: 16.01.2023 13:55 - Czech Blade

RED BARON BAND_spKapela RED BARON BAND se na české rockové scéně pohybuje téměř třicet let a v současnosti míří i na mezinárodní trh, což zpečetila smlouvous britským labelem Roulette Media. „Hudba Red Baron Band nás nadchla. Jejich hudební energie a vášeň pro poctivou muziku jeaž nakažlivá a my se těšíme na to, že kapelu jako první představíme na mezinárodním hudebním poli,“ říká Marc Carey z Roulette Media.

Kapelu, která si své posluchače získává spíše strhujícími live koncerty než skrze sociální sítě, tvoří čtveřice: Marika Postlerová (zpěv), Paul Kowacz (kytara a zpěv), Jiří G Rubeš (baskytara) a Radek Horník (bicí). Dva členové kapely mají za sebou i společná vystoupení se světovými hudebníky, z nichž zmíníme alespoň Chrise Jaggera (bratra Micka Jaggera z ROLLING STONES), Leo Lyonse (TEN YEARS AFTER), Fernanda Saunderse a Lisu Ramey. 
Skladba „Victoria“ je postavena na výrazném kytarovém rifu a chytlavém refrénu. Jde o nekonvenční protestsong, který v sobě nese protiválečné poselství. Svět dospělých je postaven do kontrastu s duševním světem dětí a vyznívá veskrze pozitivně. Stačí vzpomenout si na dobu, kdy jsme my sami byli dětmi. „Victoria“ je jednou z deseti skladeb, které se objeví na albu „Last Chance“, jež vyjde na 5. 5., snad proto, že se jedná o páté album kapely. Fanoušci mohou očekávat vyvážený mix rychlých i pomalejších písní. Skupina vytvořila unikátní a různorodou desku, která vzdává hold klasickým rockovým kapelám a zároveň se posouvá za hranice žánru." Hudební fanoušci mohou sledovat Red Baron Band na sociálních sítích nebo navštívit  webové stránky kapely, kde najdou více podrobností o novém albu i termíny nadcházejících koncertů, na kterých bude kapela představovat své dlouho očekávané nové album. „Cítíme, že se nám podařilo natočit velmi silné a pestré album. Doufáme, že všem přinese radost tak jako nám.“ říká frontman kapely Paul Kowacz.

Red Baron Band - Victoria
Facebook RED BARON BAND


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení